Kultography

Az együttes, melynek tagjait egy közös gitár tette híressé

Az együttes, melynek tagjait egy közös gitár tette híressé

Kovács Anna Dóra írása itt: - 2013-03-30 17:00

Az egész világhálót bejárta anno egy videó, amelyen egy öttagú együttes közösen, egy gitárt megszólaltatva adta elő Gotye Somebody That I used To Know című szerzeményét. Az ötletes és e mellett nagyon jól sikerült pár perces előadásnak köszönhetően óriási népszerűségre tettek szert, amit ügyesen meg is lovagoltak. Ennek lett végeredménye a mostani album, a R.E.V.O. (Realize Every Victory Outright). Nemrég a magyarok is megismerhették az együttest, egy teltházas koncerten az A38-on.

A Walk Off The Earth nevű kanadai együttes története persze nem a tavalyi Gotye-nótával kezdődött, 2006-ban alapították a bandát, amely legnagyobb sikereit nem saját szerzeményeinek, sokkal inkább feldolgozásainak köszönheti. Valószínűleg részben ennek is akartak véget vetni, azzal, hogy saját albumot jelentettek meg saját dalokkal. Persze ettől továbbra is szívesen foglalkoznak mások munkáival, legutóbb Taylor Swift I Knew You were Trouble című dalát dolgozták fel karöltve a szintén kanadai, beatbox világbajnok KRNFX-el.

Visszatérve az új korongra, a R.E.V.O. minden tekintetben méltó az együttes zenei színvonalához, és mindezt természetesen szigorúan jó értelembe véve gondolom. Egyrészt a zeneiségük az indie stílus gazdagságát teljes mértékig kihasználja, és így egy nagyon változatos lemez-alapot hoztak létre, másrészt erre az alapra egyedi és kiváló hangok kerültek. Az együttes öt tagja (Sarah Blackwood, Joel Cassady, Gianni Luminati, Ryan Marshall, Mike Taylor) közül mindegyik remek hangú énekes, különösen Cassady és Luminati képviseli a férfi vokált, ezzel pedig nagyon szépen harmonizál Sarah Blackwood hangja.

A R.E.V.O. dalai közül éppen előbbiek miatt nehéz is egy-egy dalt kiemelni, hiszen míg egyik játékos (The Earth Shake), addig a másik kicsit R'N'B-s beütésű  (Sometimes), a harmadik pedig olyan, mint egy lustálkodós délután valahol a Bahamákon (Summer Vibe). Összesen 11 dal került a lemezre, mindegyik a maga egészében egy külön világ, és mindegyik végére pontosan abba a világba vágyunk majd.

A Walk Off The Earth lemezét nyugodt szívvel ajánljuk mindazoknak, akik szívesen utazgatnak a könnyű zenei műfajon belül anélkül, hogy bármiféle zenei igénytelenségnek tennék ki fülüket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása