Kultography

Janikovszky Éva mesejátéka a Magyar Színházban

Janikovszky Éva mesejátéka a Magyar Színházban

Kultography írása itt: - 2013-03-20 19:00

Az előadásban kerettörténettel emelik át a múlt eseményeit a mai korba: az Őze Áron által megszemélyesített Nagymisu és kislánya, Dorka vidékre utazik. A vonatúton Nagymisu meséli el a gyermekkorában történt füvesítés történetét Dorkának, a múlt így elevenedik meg a színpadon.

Az Égigérő fű tavaly óta a negyedik ifjúsági darab a Magyar Színházban: az Andersen című zenés játék mellé felkerült a repertoárra Berg Judit Rumini című mesejátéka, a Mark Twain művei nyomán született Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai, valamint a Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című művéből készült előadás.

A színház tavasszal az ifjúságot, a fiatal felnőtt korosztályt várja: Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő című művének színpadi változatát tűzik műsorra májusban. A címszerepben Horváth Illés, Agrippinaként Kubik Anna látható, Senecát Pál András, Poppeát Balsai Mónika alakítja, a művet Réczei Tamás állítja színpadra.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása