Kultography

Érdekes gyerekbarát programok a hosszú hétvégén

Érdekes gyerekbarát programok a hosszú hétvégén

Kultography írása itt: - 2013-03-13 08:30

Budakeszi Vadaspark – Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe (www.vadaspark-budakeszi.hu)

Március 16-án a Budakeszi Vadaspark Gyümölcsoltó boldogasszony napja alkalmából különleges rendezvénnyel várja a családokat. Nemcsak a Parkerdő ezen részében és állataiban gyönyörködhetünk, de lesznek különleges foglalkozások, interaktív állatbemutatók, vadállat simogató és érdekes, hasznos előadások. Sőt, az érdeklődők megtanulhatják az igazi gyümölcsoltást is, amelynek segítségével sokkal több termést hoznak a fák.

Tavaszi ébredés hava – Bikali márciusi ifjak a birtokon (www.elmenybirtok.hu)

A középkorba csöppenhetünk, ha ellátogatunk Bikalra. Kézműves foglalkozásokkal, különleges játékokkal (például karikatűző vessző, karikadobálás, középkori tollas, malom és drámajáték) várják a családokat. Sőt a márciusi ifjak is megérkeznek, sőt nemcsak szavalnak, de tagokat is toboroznak maguk közé. Aki pedig szereti a különleges állatokat, solymász bemutatót is megcsodálhat március 15-én vagy 16-án. Az első napon ráadásul kedvezményes árakkal várják a birtokon a látogatókat.

Bóbita bábszínház (Pécs)- Bábkészítő foglalkozás (www.bobita.hu)

Ha az időjárás miatt inkább zárt helyiséget választanál, gondolj a pécsi Bóbita bábszínházra. A bábkészítő foglalkozáson a gyerekek elsajátíthatják a különböző bábtechnikákat, és maguk is készíthetnek egy, a Bóbita előadásaihoz kapcsolódó játékot. A jeles napokhoz, évszakokhoz kapcsolódva is ragaszthatnak, varrhatnak az ügyesebbek akár maszkokat, ünnepi kellékeket vagy ajándéktárgyakat is. Ez a program 4-12 éves korú gyerekeknek ajánlott.

Croodék premier előtt

A DreamWorks Animation stúdió - a Madagaszkár és Shrek óriási sikere után - ezúttal az ősidőkbe repítik a nézőket legújabb animációs családi filmjükkel, a Croodékkal(6). Az animációs családi vígjátékot már a március 21-i premier előtt, a március 15-i hosszú hétvégén is megnézhetitek az érdeklődők, igaz még csak néhány moziban. A filmet a következő mozikban lehet megtekinteni a hétvégén: Budapesten a Corvin, Sugár, Lurdy, Óbuda, Pólus, a CinemaCity (CC) Mamut, Westend, Arena, Campona, Allee, míg vidéken a CC Győr, CC Debrecen, CC Székesfehérvár, CC Pécs, CC Szeged és Siófok mozi termeiben lehet átélni a fantasztikus utazást.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása