Kultography

Bor-éden Budapesten

Bor-éden Budapesten

Kultography írása itt: - 2013-03-10 09:44

Az év valószínűleg legnagyobb szabású, szakmának és laikus borkedvelőknek egyaránt szóló boros eseményén mintegy 160 borászat 1000 borával várják a vendégeket. Ezek közül mindegyik bizonyított már a VinCE magazin bortesztjein, így aztán még az óriási felhozatalban is nehéz hibát találni, hiszen csak a legjobbakból válogathatunk. A pincészeteket, és főként a tételeket, szinte lehetetlen lenne felsorolni, csak néhányat emelnénk ki azok közül, amiknek mi nem tudtunk ellenállni.

Minden magyar borvidék képviseltette magát, külön szekciót kapott Eger és a Balaton, de külön teret adtak Villánynak vagy Tokajnak is. A teljesség igénye nélkül az óriási választékból mi a Dúzsi, a Pócz, a Hagymási, Tiffán pincészetek, Kiss Gábor, Pók Tamás boraiból válogattunk. Kóstoltunk friss, üde és gyümölcsös fehér és rozé borokat, aromás, fűszeres, testes vöröseket, és csak a szűk időkeret szabhatott határt az újabb mennyei nedűk felfedezésének (az utolsó két órában érkeztünk).

A fantasztikus magyar felhozatalt talán nem is kell tovább dicsérni, hiszen méltán vagyunk híresek kiváló borainkról világszerte. A kiállításon idén külön szekció képviselte Olaszországot, ahonnan többek között a Petreto pincészet első, késői szüretelésű „vizsgaborát” kóstoltuk (könnyed, édes bor), de a Heinemann Testvéreknek köszönhetően olyan kiváló nemzetközi felhozatalba is belekóstolhattunk, ami szintén méltó a hazai kiválóságokhoz. Osztatlan sikert aratott a Cecchi Chianti Classicoja, de a kaliforniai E&J Gallo Cabernet Sauvignon-ját is élvezettel kortyoltuk, akárcsak a Royal Oportókat.

A borokon kívül további fantasztikus italok is szerepet kapnak a 4. VinCE Budapesten, a legjobb párlatok között kiváló konyakokat, pálinkákat találunk, de a könnyedebb italok híveinek természetesen pezsgőt is kínálnak. Az italok mellett az ételek is fantasztikusak.  A Gourmet terrace-on mennyei sonkákkal, felvágottakkal, ezekből összeállított válogatásokkal, sajttálakkal és pogácsával csillapíthatjuk éhségünket, illetve a szintén az édent idéző édes fogások is csábítanak. A Radisson Béke Zsolnay Kávéháza cukrászmestereinek remekeit például vétek kihagyni, a Chocolate Paradoxon és a Heart of the Rose maga a csoda!

Ha pedig a borok és borkedvelők kavalkádjából szeretnénk kicsit kiszakadni, érdemes ellátogatni a Naturaqua 4 Senses szobájába, ahol gyönyörű hárfamuzsikával is kényeztethetjük magunkat a hangulatos fények, a csodás borok és az illatfelismerő játékok mellett, így simogatva négy érzékünket.

Akik kedvet kaptak Dionüszosz modern kori palotájához, ma még belekóstolhatnak a legkiválóbb borokba: a VinCE Budapest este 8 óráig várja a vendégeket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása