Kultography

Felelős kutyatartásra neveli kislányát Ganxsta Zolee

Felelős kutyatartásra neveli kislányát Ganxsta Zolee

Kultography írása itt: - 2013-03-08 18:45

A kutya a gyereket felelősségre, az állatok szeretetére, törődésre neveli, de sokan mondják azt is, hogy csemetéjük gyorsabban tanult meg járni a négylábú kedvenc mellett, mivel folyamatosan totyogott az állat után. Persze a gyerek melletti állattartásnak vannak fontos szabályai: például soha nem szabad bezárva, egyedül hagyni a kicsit a kutyával, amikor az állat eszik nem szabad odaengedni hozzá a gyerkőcöt. Emellett fontos megértetni az aprósággal, hogy az állatnak nem szabad direkt fájdalmat okozni, bántani őt.

Mindemellett persze gyerek mellé – ha a baba születése után érkezik a kutya – érdemes olyan fajtájú kutyát választani, amelyik közismerten családbarát. De igazából megfelelő törődéssel, neveléssel bármilyen fajtájú kutyából lehet remek társ a gyerek mellett. Ganxsta Zoleeval és feleségével, Mónival a Virbac állategészségügyi termékeket gyártó cég sajtótájékoztatóján találkoztunk. Zolee felesége a Magyar Argentin dog Fajtamentő Egyesület elnöke, így egyértelmű, hogy otthon nekik is két, örökbe fogadott argentin dogjuk van. Miután Zolee-nak

[caption id="attachment_45345" align="alignright" width="199" caption="Ganxsta Zolee és Donci"][/caption]

feltettük a kérdést, hogy megkérdezték-e már az emberek, hogy nem félti-e a kislányát két ilyen kutya mellett  így válaszolt:

„Az, hogy egy kutya milyenné válik, teljes mértékig a gazdájától függ. Éppen ezért én nem is szeretem a harci kutya kifejezést. Ilyen állatt nincs, bármilyen fajtából lehet harci kutya, ha az ember úgy neveli. Az eb nem tehet arról, hogy milyenné válik. Ezért fontos számomra, hogy a felelős állattartásról szó essen és foglalkozzanak vele az emberek. Nálunk a kutyák is családtagok. Úgy neveljük őket, hogy tudják, Zoé a kisfőnök, de arra is odafigyelünk, hogy a kislányunkat az állatok tiszteletére tanítsuk. Tudnia kell, hogy a kutya nem játék, ugyanolyan élőlény, mint mi vagyunk."

Móni elárulta, hogy Donci, a szuka dogjuk, aki egyébként süketen született, a legjobb barátnője Zoénak. A kislány a kutyus etetésénél is segít, és a sétáltatásból is kiveszi a részét.

– Ha Zoé is jön, akkor Doncira két póráz kerül, az egyiket én fogom, a másikat Zoé, és ő is sétáltatja. Donci pedig nagyon jól tudja, hogy mikor sétál a kis barátnőjével, olyankor sokkal lassabban, nyugodtabban közlekedik - mesélte Móni.

Zolee a végén még azt is hozzátette, lányuk nem fél a kutyáktól, aminek nagyon örül, viszont azt is megtanították neki, hogy nem szabad minden kutyához csak úgy odamenni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása