Kultography

Új fehér oroszlánok Szegeden

Új fehér oroszlánok Szegeden

Kultography írása itt: - 2013-03-03 09:30

A fiatal oroszlánok szemben azzal, ahogy sokan gondolják, nem albínók, hanem egy világos színváltozat képviselői. A fajból nem sok él, a megmentéséét elkötelezett szervezetek a külön védelmét szeretnék elérni, hogy idővel visszatelepíthessék őket a természetbe. Éppen e miatt lenne nagyon fontos, hogy  Nadja időal utódoknak adjon életet. Erre egyébként a jelenlegi állapotok szerint minden esély megvan. A Vadaspark tavaly döntött úgy, hogy a nem szaporítható, nagy valószínűsséggel kevert alfajú oroszlánjait új, alfajtiszta egyedekre cseréli, amelyek egyrészt nagyobb természetvédelmi értéket képviselnek, másrészt szaporíthatók.

A nemzetközi állatkerti adatbázis (ISIS) adatai alapján a világ állatkertjeiben kb. 230 „fehér” oroszlán él, a Global White Lion Protection Trust szervezet becslése alapján sem éri el a 300-at a fogságban élők száma (bár a vadászati célú tenyésztés adatairól kevés az információ).

Az állatok megérkezése után a tél a két fiatal állat összeszoktatásával, majd az új kifutójukba való szoktatással zajlott. A két új oroszlán utódja iránt biztos lesz érdeklődés, így biztosított lesz más állatkertekben való elhelyezésük.

Forrás (fotó és szöveg): www.zooszeged.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása