Kultography

Manet is a mozikba kerül

Manet is a mozikba kerül

Kultography írása itt: - 2013-03-02 14:00

Az új program lényege, hogy a világ minden táján megtalálható csodákat dokumentumfilmként, narrációval együtt mutatják be a művészetek szerelmeseinek, így került a filmszínházakba nemrégiben Manet egyik kiállításának anyaga, Phil Grabsky rendezésében. Így aki szeretné látni a festő londoni Királyi Művészeti Akadémián kiállított munkáit, ma már megteheti a világ számos mozijában.

Az úttörő tárlatot a tervek szerint követi majd az oslói Edvard Munch-kiállítás és a szintén londoni Johannes Vermeer-kiállítás. Manet munkáit pedig elsőként az USÁ-ban, mintegy 450 moziban tekinthetik meg a látogatók. Bízunk benne, hogy később a magyar mozik is műsorra tűzik a kiállításokról készült filmeket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása