Kultography

Jason Statham, a modern Robin Hood

Jason Statham, a modern Robin Hood

Mádai Adrienn írása itt: - 2013-03-01 14:00

Parker (Jason Statham) és társai ellopják egy vásár hétvégi bevételét. A zsákmányt a banda többi tagja a következő, nagyszabású rablás megszervezéséhez szeretné felhasználni. Parker ellenkezik, ő bizony a pénzét szeretné, helyette be kell érnie pár golyóval és bordarepesztő rúgással. Persze hősünk megmenekül, kórházba szállítják, ahonnan egy mentőautóval megszökik, és a mentőben talált fájdalomcsillapítóknak és infúziónak hála, pillanatok alatt meggyógyítja önmagát. Ezután elindul, hogy felkutassa és megölje volt társait. Az akcióban segítője is akad, Leslie Rodgers (Jennifer Lopez), ingatlanügynök személyében.

A történet valószínűleg nem éri meglepetésként a Jason Statham-filmek rajongóit, hiszen a szokásos sablonnal állunk szemben. Statham karaktere bár nem egy törvénytisztelő figura, de a maga módján mégiscsak becsületes ember. Mondhatni ő a mai Robin Hood, aki a bűnös úton szerzett pénzből a barátainak és a rászorulóknak is ad. Egy igazi jóravaló gazfickóról van szó, aki saját morális törvényeit betartva veri péppé, lövi főbe vagy szúrja tarkón ellenségeit.

Jennifer Lopez karaktere azonban új színfolt a Statham-sablonban, mert bár mindig akad egy-egy segítőtárs borostás hősünk oldalán, azonban ezeket a figurákat általában húszéves modellek vagy idősebb urak szokták alakítani. A negyvenéves, elvált, reménytelen helyzetben lévő női karakter így picit kilóg a sorból.

A Parkerben minden megvan, amire a férfi nézők vágynak: pucérkodásra hajlamos nők, kemény bunyók, sok-sok vér és persze menő kocsik. S hogy mit tud nyújtani a film a gyengébbik nem számára? Pár vicces szituációt, és Jason Statham sármos mosolyát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása