Kultography

Top 5 pesti reggelizőhely – a mi kedvenceink

Top 5 pesti reggelizőhely – a mi kedvenceink

Kultography írása itt: - 2013-02-28 10:00

Nostro Gastronomy

A Nostro óriási kedvencünk, nyári napokon egy reggeli a Krúdy utcai teraszon tökéletes napindítás, de természetesen télen ugyanúgy nagy kedvenc, amikor a galérián foglalhatunk helyet egy kényelmes reggelizéshez. Egyszerű, de nagyszerű ízekkel, finom péksüteményekkel, szuper rántottákkal, wrapokkal, müzlis-joghurtos egészséges reggelivel, vagy a kevésbé kalória érzékenyeknek mennyei répatortával indulhat a napja. Imádjuk a napfény ízű, friss narancslevet és a habos kapucsínót, aminek habján megáll még a kiskanál is.

Cserpes Tejivó

A Cserpes Sajtműhely sikertörténete szinte mindenki számára ismert, és szerencsére ugyanilyen sikeresnek mondható a Tejivó is. Korai elődje a Sajtműhelynek is otthont adó Kapuváron működött, most a Deák tér mellett és a Corvin negyedben is várják a vendégeket – mi mással, mint Cserpes termékekkel. A legendás kakaós csiga és túrós bukta mellett hatalmas és isteni szendvicsekkel, kiváló gyümölcsturmixokkal és finom kávéval kényeztethetjük magunkat, ha betérünk. Reggelikből menüket is kínálnak, italokat pedig válogathatunk a Cserpes kakaóból, karamellás tejből, vagy továbbra is a természetes ízeknél maradva házi jeges teát vagy limonádét is kérhetünk.

Café Vian
A Liszt Ferenc téri Vianba hosszú évek óta járunk reggelizni, és még soha nem csalódtunk. A választék pedig igen széles: különböző menük, péksütemények és omlettek alkotják a kínálatot. A menük között van pármai, brazil, angol és francia is, omlettből pedig kilenc fajta – például tenger gyümölcsei –  található az étlapon. Isteni a posírozott tojásuk is, bár ezt akkor érdemes rendelni, ha nem rohanós reggelire készülünk, ugyanis az elkészítési ideje körülbelül 25 perc.

My Little Melbourne

A My Little Melbourne egy édes picike hely a Madách tértől egy percre. Az itt dolgozók mindig kedvesek, a hangulat meghitt, barátságos. Többek között finom kávék, friss péksütemények, szendvicsek, saláták alkotják a kínálatot. A friss dzsúzokat kedvelők több ital közül is választhatnak, még répalevet is készítenek a My Little-ben. A kávék alapját a Danesi kávék adják. A My Little Melbourne tényleg kihagyhatatlan hely.

Briós

Nem csak azért válogattuk be a Brióst a pesti top 5-be, hogy a pesti oldalon is ajánljuk gyermekbarát helyet, bár ez is kétségtelenül nagy előnye a helynek, de a mennyei reggelik miatt is, amiről méltán híres. Természetesen nem csak brióst kaphatunk, hanem egyéb péksütik, hideg- és melegszendvicsek, bundás kenyér vagy omlettek különböző variációi közül választhatunk, de ha valaki kora reggeli egészség- és vitaminbombára vágyik, joghurtos-gyümölcsös müzliből, gyümölcsturmixokból vagy friss gyümölcsitalokból is válogathat. Bűnözéshez pedig az amerikai palacsintát ajánljuk jó sok juharsziruppal, és habos kakaóval.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása