Kultography

Új lemezzel jelentkezik az Iggy & The Stooges

Új lemezzel jelentkezik az Iggy & The Stooges

Kultography írása itt: - 2013-02-27 11:30

"Már nem személyes okok motiválnak, amikor albumot készítek egy együttessel. Mindössze arról van szó, hogy ha egy zenekar öregebb, attól még ugyanúgy csinálhat lemezt. Még akkor is, ha a zenészek nem komolytalankodnak a színpadon és nem kizárólag a pénz miatt teszik mindezt" - fogalmazott Iggy Pop a Stooges honlapján.

A Ready To Die az elképesztően energikus és sokszor verekedésekbe fulladó koncertjeiről elhíresült amerikai rockbanda ötödik stúdióanyaga, de az első, amely a 2009 januárjában szívrohamban elhunyt gitáros-basszusgitáros, Ron Asheton nélkül készült. A The Stooges 1969-ben, a Fun House 1970-ben, a Raw Power 1973-ban, majd az újjáalakulást követően a The Weirdness 2007-ben jelent meg; utóbbi nem Iggy & The Stooges, hanem egyszerűen Stooges néven.

Az együttesben Iggy Pop énekel, James Williamson gitározik, Scott Asheton dobol, Mike Watt, a Minuteman egykori tagja basszusgitározik, Steve Mackay pedig szaxofonozik. Az április 30-án a Fat Possum Recordsnál megjelenő lemez néhány számcíme - Burn, Job, Sex & Money és a címadó Ready To Die - már kiszivárgott.

Az anyag producere Williamson volt a San Franciscó-i Fantasy stúdióban, a 65 éves, és szólóban már 16 albumot készített Iggy Pop lakóhelyén, Miamiban rögzítette az éneksávokat. A három évvel ezelőtt a Rock And Roll Hírességek Csarnokába beválasztott Stooges hamarosan turnézni indul.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása