Kultography

Reggeli ötös: Ébresztő, Buda! – Top 5 budai reggelizős hely

Reggeli ötös: Ébresztő, Buda! – Top 5 budai reggelizős hely

Kultography írása itt: - 2013-02-27 10:00

Budai Pékség

Aki már rátalált a Maros utcában megbújó kis üzletre, annak nem is kell bemutatni a Budai Pékség remekeit, de ha még nem hangzik ismerősen a név, ajánljuk a mielőbbi ismerkedést. A nap bármely időszakában érdemes betévedni egy friss péksüteményre, egy finom szendvicsre és persze egy frissítő kávéra. Annyit elárulunk, hogy nem célszerű sokáig halogatni a látogatást, estére ugyanis sajnos a legjobb finomságoknak csak hűlt helyét találjuk. A mi kedvencünk a csokis csavart volt, de a croissantokat is érdemes végigkóstolni.

Le Biscuit Bistro Már korábban beszámoltunk a Frankel Leó úton található helyről, amit a nap bármely időszakában, így reggel is érdemes felkeresni. A helyben készült croissant mellé többféle lekvárt választhatunk, a kávékínálat is minden igényt kielégít. A reggeli kínálatban a klasszikus fogások (tükörtojás, bundás kenyér, omlett) mellett számos isteni szendvics közül is választhatunk.

Provence Bistro

A francia életérzésű reggelizős helyek sorát bővíti a családi vállalkozásként indult bisztró, amelyre a Hidegkúti úton leltünk. Többféle croissant és omlett mellett remek szendvicsek várnak ránk, amelyhez a péksütemények mind helyben készülnek. Ezek mellett érdemes megkóstolni a süteményeket is, ha valaki nem ijed meg egy kis reggeli édességbombától. A Provence ráadásul teljesen családbarát hely, a gyerekeket külön gyerekmenü és játszószoba várja, jó idő esetén pedig hangulatos kerthelyiségben szürcsölhetjük első reggeli kávénkat.

á table!

Szintén a francia vonalat erősíti Anthony Lecaude vezényletével a Retek utcában az á table!. A francia pékség – illetve egészen pontosan boulangerie – eredeti francia alapanyagokat használ, a hozzávalók jelentős része Normandiából érkezik. A helyben készült baguette-k, kenyerek, fantasztikus csokis croissant és zseniális croque-monsieur mellett quiche, bűnözésre csábító mille feuille is kényezteti az ínyenceket. Természetesen a reggeli mit sem ér finom kávék nélkül, melyet a kis asztalkáknál kényelmesen elfogyaszthatunk. Azért gondoltak persze a rohanókra is, a kávét és a szendvicseket kérhetjük elvitelre is. Ezen kívül vásárolhatunk a reggelihez tálalt lekvárokból, vagy otthon is élvezhetjük a házi szörpöket és a francia gazdák borait - ezek is megtalálhatók a pékség polcain.
Déryné Bistro

Az étterem már régóta jól ismert az ínyencek körében. A Krisztina körúti bisztró természetesen reggelivel is várja a vendégeket, és sem a kínálatra, sem az ízekre nem lehet panasz a korai órákban. A Déryné Kenyérházból árad a frissensült péksütemények illata minden reggel, így az ellenállhatatlan és ínycsiklandó csábításra nehéz nemet mondani egy álmos reggelen – talán nem is érdemes. Bár a pékségben vásárolt finomságokat otthon is elfogyaszthatjuk, azért mi mégis inkább helyben szürcsölnénk egy krémes presszót a kényelmesen elfogyasztott házi péksütemény vagy éppen egy édesen csábító francia reggeli után, de házi kolbászt vagy frissen sült muffint is kérhetünk. Ez utóbbiért viszont érdemes korán kelni, mert bizony nagy a keletje.

Természetesen a Duna másik oldaláról sem feledkeztünk meg, holnap 5 pesti kedvencünket ajánljuk figyelmetekbe!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása