Kultography

Bob Marley emlékkoncert az A38-on

Bob Marley emlékkoncert az A38-on

Kultography írása itt: - 2013-02-02 14:23

A reggae legnagyobb alakjának születésnapja alkalmából a világ minden táján rendeznek megemlékezésket, koncerteket, Magyarországon 2005 óta minden évben a Ladánybene 27 gondoskodik a méltó ünneplésről.

Az LB27 indulásakor, az 1980-as évek közepén egyedül játszott reggae-t Magyarországon. Ők voltak az úttörők, napjainkban a műfaj és az ahhoz kapcsolódó stílusok - elsősorban a ska és a dancehall - fiatalabb képviselői, az Irie Maffia és a PASO hihetetlen népszerűségnek örvendenek. Az LB27 megmaradt a roots reggae, a gyökerek színvonalas képviselőjének.

A Ladánybene 27 1996-ban egy egész albumot szentelt Marley emlékére, néhány évvel később pedig közös koncertet adott Jamaicán Marley egykori zenekarával, a Wailers-szel.

A reggae atyjának szóló esten az A38-on elhangzanak Marley világhírű és kevésbé ismert dalai, a korai jamaicai évektől a sztárrá válás időszakáig. A házigazda Ladánybene 27 mellett színpadra lép Mr.Roul NO, az Another Day és a T-Rex Riders frontembere, Fekete Jenő (ének, gitár), Erdő Zoltán (tárogató), Simkó-Várnagy Mihály (cselló, looper), Hascu Bratosin (perka), Schober Andor "Tálti" (gitár, vokál) és Koroknay András (basszusgitár) is.

A koncertek előtt, után és között sem hagyják unatkozni a közönséget, Marley-közeli zenékkel tölti ki a fellépők közötti időket (remixek, ritkaságok, zenésztársak muzsikái) Selecta Áfonya.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása