Kultography

A szving ötven árnyalata Dumaszínház módra

A szving ötven árnyalata Dumaszínház módra

Kultography írása itt: - 2013-02-01 10:00

Komolyan veszik a felkészülést a Dumaszínház művészei, éppen ezért csak a próbák szünetében adott interjút Kovács András Péter, aki egyetértett azzal, hogy a Dumaszvingház elég rejtélyes cím.

„Ez egy zenés, improvizatív stand-up előadás. A legelképesztőbb élethelyzeteket jelenítjük meg, ahol az emberek zenével találkoznak. Céges bulikat, fesztiválokat, lagzikat veszünk górcső alá, lesz jazz zenész-képző, szerenád tetszőleges hölgynek, tetszőleges témában, de a finálé dalt is ott fogjuk kitalálni, miközben sok olyan sztori hangzik el, amik zenei tanulmányainkat, pályafutásunkat színezték. Abban bízunk, hogy nem csak a rekeszizmok fognak másnapra bedurranni, hanem a vádlik is, mert a nézők a lábukkal verik majd a taktust a szvingre” – mondta KAP.

Ahhoz pedig, hogy a jazz-up comedy megszülethessen, mindhárom humoristára szükség van, ők együtt a főfogás fűszerei.

„Janklovics Péter hihetetlenül vibráló, pezsgő ember, én írom az ötleteket, a dalokat, Feri pedig profi zenész. Az est hármunknak az egysége, kiegészítjük egymást.” – tette hozzá Kovács András Péter.

Illés Ferenc, a jazz manouche irányzat egyik jeles képviselője Magyarországon, KAP tőle tanulja a szvinget, hiszen a cél az, hogy a premier estéjén a közönség csakis a legjobbat kapja.

A szándék komolyságát mutatja a próbán kívül az is, hogy az együttes egy klipet már közzétett a legnagyobb videómegosztón, és nem ez volt az utolsó.
„Várhatóak továbbiak is, ahogy készülnek a dalok, sőt, van egy olyan régi vágyunk, hogy szeretnénk megcsinálni a világ legrosszabb klipjét. Ami klisét valaha láttunk és össze lehet egybe gyúrni – kezdve a földre ejtett rózsától a szakadék szélén gitározásig –, azt mind szeretnénk beletenni” – nyugtat meg minket KAP, amolyan humoristamosollyal.

Az első előadásnak a Kompót Bisztró ad helyet, február 18-án 19 órától. Jegyek a Dumaszínház honlapján feltüntetett elérhetőségeken válthatók.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása