Alig több mint egy hét múlva, január 30-án, 24 nemzet csapata, köztük 13 európai ország versenyzői mérik össze tudásukat a világ első számú szakácsversenyén Lyonban. Miután sikeresen továbbjutottak a regionális döntőkön, az elit szakácsoknak a legjobb gasztronómiai képességeiket és kreativitásukat kell bevetniük, hogy a legfeljebb 5,5 óra alatt elkészített hús és hal menüjükkel lenyűgözzék a nemzetközi zsűrit.
Széll Tamás táljának koncepcióját a világhírű magyar játék, a Rubik kocka ihlette. A bűvös kocka és az ételek között könnyű megtalálni a párhuzamot. A tálon keverednek az alapanyagok és színek, de a végeredmény a tökéletes illeszkedés, a harmónia, csakúgy, mint a kirakott kockánál.
Amellett, hogy a Bocuse d’Or szakácsversenynek magyar résztvevője is van, hazánk a lyoni döntőhöz kapcsolódó gasztronómiai szakkiállításon (SIRHA) is megjelenik negyven négyzetméteres magyar standdal. A standon a szakértő közönség folyamatosan kóstolhatja a magyar ételeket és borokat. „Kétségtelen, hogy egy több százezres látogatottságú szakmai rendezvény, ahol a vendéglátó- és szállodaipar képviselői vannak jelen, kiváló lehetőség arra, hogy a döntéshozók figyelmét Magyarországra mint lehetséges desztinációra irányítsuk” – tette hozzá Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese.
Kommentek