A Tenkes Kapitánya Lovastanyán ötödik alkalommal megrendezendő esemény reggel 8 órakor, ágyúszóval veszi kezdetét. A nap folyamán 12-14, profikból, amatőrökből és ismert személyiségekből álló csapat száll versenybe, hogy egy-egy, 100 kilósnál nehezebb sertést a lehető legszakszerűbben vágjon le, dolgozzon fel és különböző részeiből ételeket készítsen.
Teljesítményeiket szakmai zsűri értékeli, amelynek tagjai nemcsak a kolbász, a hurka, a töpörtyű, a leves vagy egy káposztás étel minőségére kíváncsiak, hanem pontozni fogják a versenyzők forralt borait és otthonról hozott pálinkáit is.
Az eseményen emellett kísérletet tesznek arra, hogy egy disznóból a lehető legtöbb mini töltött káposztát állítsák elő.
A böllérfesztiválra mintegy ezer érdeklődőt várnak, akiknek ellátásáról lacikonyha, szórakoztatásáról ismert előadóművészek is gondoskodnak.
Forrás: MTI
Kommentek