Kultography

Szilveszterkor kétszer is Elisabeth a Budapesti Operettszínházban

Szilveszterkor kétszer is Elisabeth a Budapesti Operettszínházban

Kultography írása itt: - 2012-12-29 14:43

"Alig több mint három hete újítottuk föl a színház egyik emlékezetes sikerét, az Elisabethet, a régiek mellett sok új szereplővel. Szilveszter este például Vágó Bernadett játssza a címszerepet, a Halált a Rudolfból +előléptetett+ Dolhai Attila alakítja, Lucheniként pedig Kerényi Miklós Máté lép színpadra" - mondta el a sajtónak Kerényi Miklós Gábor, a teátrum főigazgatója, a produkció rendezője.

A felújításkor nagyon izgalmas volt látni, hogy milyen friss, 2012-es érzeteket tettek hozzá a figurákhoz az énekes színészek - fűzte hozzá a főigazgató. Véleménye szerint még gazdagabb, érdekesebb lett a játék, Dolhai Attila például olyan alakot formált meg, amilyet eddig még soha: drámait, elmélyültet, összetettet.

A társulat három városban vidítja fel szilveszterkor két-két előadásban a nemzetközi publikumot, Frankfurtban a Szépség és a Szörnyeteg című Disney-musicallel vendégszerepelnek, amelynek játszási jogát a német nyelvterületre a Budapesti Operettszínház nyerte el. Essenben pedig operettgálát mutatnak be.

"Rendkívül fontosnak tartjuk ezt a missziót, a magyar kultúra jó hírét visszük a világba, hiszen Németországban csak 31-én több mint ötezer nézőre számítunk és ehhez jön még a szépszámú hazai publikum" - hangoztatta Kerényi Miklós Gábor.

A főigazgató Münchenből érkezett haza az évbúcsúztatóra, és ahogy a társulat, ő sem pihen. Az újév első napjait már Szentpéterváron tölti, ahol egy április közepén Budapesten tartandó, nagy nemzetközi zenés színházi fesztivált készít elő.

"A meghívásainkból is kiderül, hogy Európa egyik legnagyobb zenés színházaként tartanak bennünket számon. Így mi adhatunk helyet a fesztiválnak, amelyre a szentpétervári kollégák a Marica grófnővel, a kolozsváriak A cirkuszhercegnővel neveztek, de természetesen várunk más társulatokat is" - hangsúlyozta.

Az Elisabeth Magyarországon 1996 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon szólalt meg először, és ősszel a Budapesti Operettszínház repertoárjára került. A bécsi ősbemutató 20. évfordulóján, 2012 szeptemberében a Raimund Theater is felújította a darabot.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása