Ígéretes borok, hangulatos környezet, segítőkész és lelkes kiszolgálás, és finom falatok várják a Palack vendégeit, így nem csoda, hogy mindössze néhány héttel a bár nyitása után máris népszerűvé vált a hely borkedvelők körében. Mi is kipróbáltuk tehát, hogy miért is lett ilyen rövid idő alatt ennyire kedvelt, és nem kellett csalódnunk.
Tulajdonképpen már többszörösen teszteltük a Palackot, közvetlenül a nyitás után és pár nappal ezelőtt ismét visszatértünk, hogy meggyőződjünk arról, tényleg érdemes ellátogatni hozzájuk.
Az első alkalommal alig pár vendéggel osztottuk meg az egyébként ízlésesen minimál berendezésű, kellemes vendégteret, érkezésünkkor a teljes személyzet egyszerre ugrott, és leste minden kívánságunkat. Borválasztásban is nagyon szívesen segítenek, így bátran ajánljuk azoknak is, akik (még) nem szakértői a témának.
A borlap az első teszt idején még ugyan kissé hiányosnak tűnt, és bár most sem kell több kötetnyi kínálatból választanunk, azóta bővítettek néhány pincével. A kínálat összeállítását dícséri viszont, hogy bárki találhat kedvére valót, mert az egyszerűbb, könnyedebb boroktól az összetettebb, prémium nedűkig terjed a skála, és a képviselt pincéktől kifejezetten a legjobbak kerültek kiválasztásra.
A nyitás előtti beharangozók egyébként bor- és tapasbárként tüntették fel a helyet, amit mi azért egy kicsit túlzásnak éreztünk a kínálat alapján, de az ízek gyorsan meggyőztek minket. Egy autentikus tapas-os helyhez képest azért ne számítson senki egetrengető különlegességekre, de a kínált falatkák és tapas-tálak ízei igazán figyelemreméltóak. Kóstoltunk náluk fantasztikus sonkatálat, de igazán azért jár (szigorúan szubjektív megítélés és ízlés alapján) egy hatalmas pirospont, mert végre olyan padlizsánkrémet találtam valahol, amiben nem csapták agyon a padlizsán ízét majonézzel. El kell ismerni, nem egy elsőrandis étel, de az az eredeti, hagymás, sült padlizsános íz köszönt vissza, amit tényleg már régóta vártam. De ugyanilyen pozitív tapasztalatokat sikerült gyűjtenünk az avokádókrémmel kapcsolatban is. És külön meg kell említenünk a falatok mellé kínált kenyeret, aminek utánpótlása szinte természtes, és ami mindig frissen, ropogósan és melegen érkezik.
Túl azon, hogy a bor mellé kérés nélkül jár némi rágcsálnivaló és a palack víz - merthogy egy testesebb vörösbortól azért hamar fáradnak az ízlelőbimbók, és mert a vízfogyasztás kifejezetten javasolt a legjobb borok mellé is (természetesen külön) - részünkről további elismerés jár azért is, mert a környezetre is ügyelnek: a vizekancsókat például stílusosan kiürült borospalackokkal helyettesítik, így aztán az újrahasznosítás is megoldva.
Szóval aki a nyüzsgő pesti borbárokat egy hangulatosabb, csendesebb helyre cserélné, de ragaszkodik a jó borokhoz, annak kifejezetten tudjuk ajánlani a helyet. Talán nincs olyan bő kínálat és nemzetközi felhozatal, mint a túlpart felkapott helyein, de az biztos, hogy érdemes kipróbálni a helyet, és figyelemmel kísérni őket - mi már nagyon kíváncsian várjuk, mit mutatnak majd az első szülinapjukon.
Kommentek