Kultography

Készül az év meggy pálinkája

Készül az év meggy pálinkája

Kultography írása itt: - 2012-12-03 16:00

2013 a meggy éve! A tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon május 16-19 között folytatódik a rendezvény kedvelt, tematikus sorozata, amelyben minden évben egy kiválasztott gyümölcsé, a pálinka legfontosabb alapanyagáé a főszerep. A szilva és a barack után a meggy következik.

Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet az ország pálinkafőzdéinek legjobb meggypárlataiból blendelnek. A zsűri vakkóstolás során választotta ki a legjobb tételeket, a bírák pedig maguk a pálinkafőző-mesterek voltak, így Rádai Erzsébet a Zwack Pálinka Manufaktúrától, Vasas Beáta a Schiszler Pálinkaháztól, Berkes Géza a Harmatrázó Pálinkaháztól, Békési Zoltán a Békési Pálinkamanufaktúrától és Márton András a Rézangyaltól. A vakkóstolást a Rézangyal főkóstolója, Borbáth Gabriella felügyelte.

A szakemberek végül tíz főzde tizenkét meggypálinkáját, köztük cigány- és vadmeggy párlatokat választottak ki, így az év pálinkájába végül Schiszler, Márton és lányai, Villányi, Békési, Rézangyal, Gusto, Hírös, Csalló, Harmatrázó, Újfehértói Fürtös pálinkák kerülnek. A különleges blend egészen tavaszig pihen, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

A kereskedelmi főzdék prémium meggypálinkáinak házasításával létrehozott blendelt párlatból összesen 1500 db 0.5 literes, egyedi tervezésű palack készül a tavaszi fesztiválra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása