Kultography

Jim Beam dédunokája mutatta be a legújabb whiskey-különlegességeket Budapesten

Jim Beam dédunokája mutatta be a legújabb whiskey-különlegességeket Budapesten

Kultography írása itt: - 2012-11-23 09:59

Az első budapesti „Whiskey Akadémián” Fred Noe, a Jim Beam whiskey-k Master Distillere a világszerte kedvelt ital történetéről, hagyományairól is mesélt a magyar közönségnek, majd különböző párlatokat kóstoltatott a résztvevőkkel. A szakértő előadásából fény derült arra is, hogy a nemes, kukorica alapú bourbon párlat attól válik az ízek és illatok páratlan kombinációjává, hogy a nedűt legalább négy éven át égetett tölgyhordóban érlelik, és nem kevesebb, mint 80 fokon párolják le.

A bourbon whiskey 1770-ben született meg, amikor először pároltak le kukorica whiskey-t, amelyet szenes tölgyfahordókban érleltek. A bourbon kizárólag az USA-ban állítható elő, minimum 2 évig érlelik, legalább 51%-ban kukoricából készül, ezen túl a tiszta víz az egyetlen hozzávaló, amely a borbuon whiskey-hez adható. A fentiek mellett az Egyesült Államokban törvény írja elő, hogy a bourbon whiskey-t csakis új, kiégetett belsejű tölgyfahordókban szabad tárolni, a használt hordók alkalmazása nem megengedett – hangsúlyozta előadásában Fred Noe. A fahordók kiégetett belsejéből a tárolás során különböző cukrok kerülnek az italba, amelyek hozzájárulnak a bourbon whiskey-re jellemző karamellás íz és aranybarna szín kialakulásához.

„A bourbon whiskey napjainkban világszerte reneszánszát éli. Különösképp megnőtt az érdeklődés a legmagasabb minőségű, prémium kategóriás termékek iránt. Ennek hátterében az áll, hogy a fogyasztók ízlése az évek során egyre inkább szofisztikáltabbá vált, az ital kedvelői mára minőséget, komplexitást és az ízek igazi harmóniáját várják el egy bourbon whiskey-től. A prémium kategóriában a Jim Beam rendelkezik a legszélesebb, legkiválóbb minőségű termékportfólióval. „Büszkeséggel tölt el, hogy a ’70-es évek óta a Jim Beam bourbonjei a legkeresettebb párlatok közé tartoznak. Éppen ezért arra törekszünk, hogy időről-időre egyedi, izgalmas italokkal színesítsük a palettánkat”– mondta el Fred Noe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása