Kultography

Kicsi a Bors, de nagyon jó

Kicsi a Bors, de nagyon jó

Kultography írása itt: - 2012-11-17 16:00

A Bors Gasztrobár, bár csak néhány hónapja nyílt, máris komoly rajongótábort gyűjtött magának, így igazi kihívás volt ebédidőben bejutnunk az érdeklődők számához mérten elég szűkös helyiségbe. Amit persze lehet az alulméretezett helyiségre fogni, mi inkább az eltökélten bejutni szándékozók nagy számára hivatkoznánk.

Nem is csoda, hogy ennyien próbálnak nap mint nap hozzájutni a mindenféle extra hozzávalókkal megcsavarintott levesekhez, és egyéb finomságokhoz, mi az első tapasztalat után akár a sorban állást is bevállalnák.

A leves kínálat minden nap más, bőséges és változatos, de már a pár hónap alatt is megkedvelt a törzsközönség néhány visszatérő klasszikust, ahogy a szendvicsek közé is fixen bekerült egy-két közönség-kedvenc. Az étlapon szerepelnek tészták és desszertek is, és a házi szörpök is remekül hangzanak, bár mi a leves és egy kis szendvics után már nem lettünk volna képesek befogadni.

Tesztelésre került a csicseriborsó leves - amit például enyhén csípős füstölt kolbásszal bolondítottak kellemesen pikánssá – és az egyik közönség-kedvencből állandó résztvevővé vált Májky Way, amiben a karamellizált hagyma és a birsalma édeskés íze szavakkal csak nehezen körülírhatón kellemes elegyet alkot a májjal.

A Borshoz az is hozzátartozik, hogy bár a csúcsidőben a fiúknak valószínűleg nem sok szabad pillanata van még egy fél szusszanásra sem, kedves mosollyal, vidáman és őszinte örömmel szolgálják ki a vendégeket, és egy másodpercig nem haboznak elsütni egy jó poént, hogy ne csak a testet, de a szellemet is megörvendeztessék némi útravalóval.

A kis menü – amitől mi megfelelő üzemi sebességen működtünk egész délután – mindössze 790 forintba kerül, de a nagyobb étkűek is jól lakhatnak 990 forintból, ezért egy nagymenü jár. A levesek 450 forintba kerülnek, kis szendvics 450, a nagy pedig 650 forint. Ezek mellett saláták, tészták is szerepelnek az étlapon 900 forint körül, a házi szörpökből pedig 4 decit kapunk 320 jó magyar forintért.

Azoknak, akik a facebook-on is követik a két, szakácstehetségen felül humorérzékkel is bőven megáldott neves szakács, Lipher Tamás és Rethling György mindennapjait, friss posztonként egy kis vidámságot is tartogat a Bors.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása