Kultography

A Disney megveszi a George Lucas cégét - 2015-ben jön az új Star Wars-epizód

A Disney megveszi a George Lucas cégét - 2015-ben jön az új Star Wars-epizód

Kultography írása itt: - 2012-10-31 10:07

A Lucasfilm új elnöke Kathleen Kennedy lesz, aki jelenleg a cég társelnöke. A Disney 2-3 évente tervez újabb Star Wars-részeket, saját online tévécsatornáján sorozatot is készítene, illetve több Star Wars-karakter és díszlet jelenne meg a Disney-parkokban is. Az elnöki feladatok ellátása mellett Kathleen Kennedy lesz az új részek executive producere is, amellett, hogy George Lucast kreatív tanácsadóként alkalmazzák majd a tervezés és a gyártás során.

A Walt Disney Studios a 4,05 milliárd dolláros ár felét pénzben fizeti meg, míg a fennmaradó részt részvényügylettel oldják meg.

[caption id="attachment_36911" align="aligncenter" width="648" caption="Robert A. Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója, és George Lucas"][/caption]

A most 68 éves George Lucas, aki a 70-es években vászonra álmodta az egész "csillagháborús" világot, korábban többször is úgy nyilatkozott, hogy a 3 résznyi előtörténet forgatása után végleg lezárul egy korszak a filmgyártás történetében - nem lesz több Star Wars-epizód. Az adásvétel bejelentésekor azonban úgy fogalmazott: "Az eltelt 35 év után az egyik legnagyobb örömöm az lehet, hogy látom a Star Warst egyik generációról áttevődni a másikra. Most itt az idő, hogy a filmkészítők egyik generációja átadja helyét egy újnak. Mindig is hittem abban, hogy a Star Wars túlél engem, és szerintem fontos, hogy ez az átmenet még az én életemben legyen lerendezve.

A Disney most bejelentett felvásárlása jól illeszkedik a Marvel Entertainment 2009-es és a Pixar Animation Studios 2006-os akvizícióinak sorába, hiszen ezek a gyártók leginkább családi filmeket készítenek. Bár a Disney igazgatótanácsa már rábólintott az üzletre, az amerikai kormány antitröszt szerveinek még jóvá kell hagyniuk a vásárlást.

A Lucasfilm megszerzése egyébként nem csak a filmkészítési jogok tulajdonlásával jár, jelentős árbevételre számíthat a Disney a Star Wars-legendárium minden egyéb licencéből is, értve ez alatt a Disney-parkokba szánt megjelenéseket, vagy a reklámajándékok - játékfigurák, pólók, bögrék, írószerek - által termelt pénzeket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása