Kultography

Ötödik tanévét indítja az írószövetség Íróiskolája

Ötödik tanévét indítja az írószövetség Íróiskolája

Kultography írása itt: - 2012-09-20 09:30

A félévenként 64 órás, akkreditált képzést részben tehetséggondozási, részben utánpótlás nevelési céllal indította a Magyar Írószövetség.

Az előző évfolyam júniusban végzett, így az alapítás óta mintegy ötvenen tanultak az iskolában, ahol nem csak az íráskészség fejlesztésére, de az íráshoz nélkülözhetetlen háttértudásra és alapműveltségre is hangsúlyt fektetnek.

A kurzusokon az irodalom klasszikusait kortárs magyar írók és költők tolmácsolásában ismerhetik meg a hallgatók; az elmúlt évben Vasy Géza, Tornai József és Iancu Laura is tartott előadást, de az iskola vendége volt többek között Jókai Anna és Kányádi Sándor is.

A leendő hallgatóknak hetente két hétköznap esti és havonta egy szombat délelőtti elfoglaltsággal kell számolniuk, az előadásokat a Magyar Írószövetség Bajza utcai székházában tartják. Jelentkezni a www.iroszovetseg.hu honlapról letölthető nyomtatványok kitöltésével lehet.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása