Kultography

Előzményfilmet terveznek a Ragyogáshoz

Előzményfilmet terveznek a Ragyogáshoz

Kultography írása itt: - 2012-07-31 16:30

A Ragyogás Stephen King 1977-es regényéből, Stanley Kubrick rendezésében készült, és az elmúlt harminc évben igazi kult-státuszra tett szert. A világtól elzárt hotelben a hóvihar fogságába esett család válogatott  borzalmakkal tarkított története széles körű rajongótáborral rendelkezik. De még aki a filmet nem is látta, az ajtót fejszével széthasogató, őrült tekintetű Jack Nicholson rémisztő képe mindenki számára ismerős lehet. Így nem is csoda, hogy a sikereken felbuzdulva a Warners felvetette egy előzményfilm ötletét.

Főleg, hogy maga King is a történetet bővítgeti! Igaz, ő éppen a másik irányba, egy, a Nicholson karakterének kisfiát főszerepbe helyező folytatás keretein belül. A stúdió leszögezte, hogy még nagyok korai, csupán elméleti szinten áll as projekt, de Laeta Kalogridis, a Viharsziget forgatókönyvének írója már leszerződött a film lehetséges irányának kidolgozására.

A rejtélyes film ugyanis több kérdést vetett fel és több szálat hagyott elvarratlanul, mint amennyire megoldást kínált. Érdekes lehet a Ragyogás eseményei előtti gondnok története, aki őrült ámokfutásában saját lányai mészárolta le. Vagy akár a hotel tágabb történetébe is belenézhetünk, az indián temetkezőhelyre való megépítésétől egészen a Jack víziójában látott maszkos vendégek hátteréig is. A kérdés viszont az, hogy tényleg szükség van-e ilyenfajta magyarázatokra egy ennyire sokféleképpen értelmezhető, mesterműnek kikiáltott film esetében?

Ezzel szemben King jövőre megjelenő folytatásregényének már megvan a konkrét sztorija. Valamennyivel a Ragyogás után találkozunk újra Danny Torrance-el, aki egy "Az Igaz Kötelék" nevű vámpírszektával találkozik, akik olyan gyerekek energiájából táplálkoznak, akiknek, akárcsak Danny-nek, birtokukban van a "ragyogás" képessége. Ez a történet is filmért kiált, ám ilyen tervekről egyelőre még nincs szó.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása