[caption id="attachment_29723" align="alignright" width="300" caption="A galéria megnyitásához kattintson a képre!"][/caption]
Baráti tanácsra kerestük fel a Gozsdu udvarban nemrég nyílt helyet, amely hamar a szívünkbe lopta magát, és jó eséllyel ezzel nem csak mi leszünk így. Megközelítés szempontjából abszolút ideális célpont, mind a Deák tér, mind a Nagykörút felől néhány perc séta, de az autóforgalomtól elzárt udvar mégis csöndes, nyugodt környezetet biztosít a vendégek számára. Persze ez önmagában nem lenne elég, ha a jó külső adottságok nem találkoztak volna vonzó étel- és italkínálattal, és barátságos kiszolgálással.
"Minden férfi arra vágyik, hogy legyen egy saját helye" - mondja az üzletvezető Nagy Gergely, aki sok-sok éve szerette volna megnyitni saját bárját. Habár volt némi vendéglátós tapasztalata, az elmúlt években multicégnél dolgozott, bejárta a fél világot, de aztán egyszer némi biztatás után úgy döntött, megvalósítja régi álmát. Többedmagával tervezte meg a helyet, melynek megvalósulásában sok baráti kéz is segítségére sietett. A többféle elképzelés mellett a bár saját magát alakította, és így született meg végül a letisztult stílusú, kicsit mediterrán beütésű EPIC wine&more.
Mint ahogy a nevéből is kitűnik, a fő profil a borokon és a fröccsökön van. Előbbiekből a legkiválóbb hazai fajtákat kóstolhatjuk meg, és házi borból is többféle van, utóbbiakból pedig folyamatosan bővül a kínálat, de a levendulásat és az uborkásat mindenképp javasoljuk kipróbálásra. Ezek az elsőre szokatlannak tűnő ízkombinációk igazi felfrissülést jelentenek egy melegebb nyári napon. Az egyedi ízek egyedi neveket is kaptak, így Orsi fröccsöt, Rózsa urat, Bongyorkát, vagy Ibolykát is választhatunk az itallapról. A fő profil mellett széles kínálat van limonádéból, shake-ből, juice-ból, és természetesen kávékból is, így bármely napszakban megtalálhatjuk a kedvünkre való italt. A remek esti bulikat pedig több mint 40 koktélból válogatva alapozhatjuk meg.
Az ételek tekintetében folyamatosan bővül a menü, mi pesztós, valamint pármai sonkás katonákat kóstoltunk. Ezeket a falatokat melegen és hidegen is kérhetjük, és választhatunk mellé háromféle zöldséget is, összesen hat fajtából. Az így elénk adott tál reggelinek bőséges volt, de egy esti fröccsözés mellé is jól esik néhány finom falat. A közeljövőben többféle salátából, krémből és mártásból is választhatunk majd. Wifi is van, így könnyed munkavégzéshez, vagy egyszerűen egy kis ejtőzéshez is ideális hellyel van dolgunk.
Természetesen ha már szóba hoztuk a törzshely kérdést, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a pénztárcánkat sem. A Gozsdu udvarban volt már "szerencsénk" néhány igen borsos számlához, ezért is nagyon örültünk, hogy szemmel láthatóan itt nem a zsebünk mielőbbi kilapátolása a cél, hanem a megnyerésünk. Az árak a belvárosi átlagot hozzák, a fröccsök ára mérettől függően 250 Forinttól (kisfröccs) 900 Forintig (ez már a fél literes bivalycsók) terjed, az ízesített változatok 500 Forintba kerülnek. A baguette-falatok adagja 500-1000 Forint között mozog, mi egy-egy ilyen adaggal bőségesen jóllaktunk.
Az EPIC wine&more olyan hely, amit mindenkinek ajánlunk, aki szeretne egy nyugis estét eltölteni a barátaival, miközben izgalmas ízeket próbál ki, legyen szó akár ételekről, akár italokról. Aki szereti, ha a pincér nem hátra tett kézzel és merev testtartásban várja a rendelést, hanem barátságos, és segítőkész, sőt, ha kell, segít is kiválasztani a vérmérsékletünknek és hangulatunknak megfelelő ételt vagy italt. És persze azoknak ajánljuk a helyet, akik mindezt megfizethető áron szeretnék megtenni.
Ajánljuk reggel, délben, este, mert nincs az a napszak, amikor ne vágynánk egy kicsit mindig többre, itt pedig mindig ezzel a "többel" várnak majd.
Fotó: Várady Eszter
[gallery link="file" columns="2" orderby="title"]
Kommentek