Kultography

Bárki kipróbálhatja Sopronban a Paksi Atomerőmű szimulátorát

Bárki kipróbálhatja Sopronban a Paksi Atomerőmű szimulátorát

Kultography írása itt: - 2012-06-27 15:42

Hogyan használjuk az atomenergiát? Mi lenne, ha nem létezne a Paksi Atomerőmű? Miért biztonságos? Hogyan őrizhetjük meg egészséges környezetünket gyermekeink, unokáink számára úgy, hogy ne kelljen áramhiánnyal küszködnünk, vagy a mainál jóval magasabb villanyszámlát fizetnünk? Ezekre és még további kérdésekre is választ kaphat, aki meglátogatja a Paksi Atomerőmű és a nukleáris energia használatát szemléltető interaktív kiállítást a fesztivál főbejáratánál.

Az érdeklődők megtudhatják, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett működik az erőmű, és tájékozódhatnak az olcsó és tiszta atomenergia hosszú távú alkalmazásával kapcsolatos tervekről. A kamionban lévő szimulátor segítségével vezérelhető az atomerőmű négy blokkja - ezt a helyszínen Ákos is kipróbálta. A zenésznek kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért támogat minden olyan kezdeményezést, ami segíti bolygónk megóvását. Az érdeklődőknek filmet vetítenek az atomerőmű működéséről és az atomenergiáról, valamint információt nyújtanak a magyar villamosenergia-hálózatról, Paks és környezetének élővilágáról.

Mindezek mellett a kamionban egy áramfejlesztő kerékpárt is ki lehet próbálni, és kiderül az is, hogy mennyit kellene biciklizni ahhoz, hogy megtermeljünk egy fél órás tévéműsor végignézéséhez szükséges energiát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása