Kultography

Hangszerválasztóval egészül ki a Nagy Budapesti Sportágválasztó

Hangszerválasztóval egészül ki a Nagy Budapesti Sportágválasztó

Kultography írása itt: - 2012-05-31 08:56

 A legősibb népi hangszerek bemutatása mellett vonós, fúvós, fa, réz és ütős hangszereket, zongorákat, elektromos gitárokat is kipróbálhatnak a gyerekek és felnőttek. A zenéléshez szorosan kapcsolódó, hallásvédelemmel foglalkozó állomáson hasznos tudást szerezhetnek a muzsikálni vágyók június 1-jén és 2-án a fővárosi Merkapt Maraton Sportközpontban.

A sport és a zene összetartozik. A sportra szüksége van a szervezetnek a test egészségének megőrzéséhez, a test viszont szorosan összekapcsolódik a lélekkel, amelynek a táplálásában és feltöltésében a zene játszik nagy szerepet - mondta el Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó vendége lesz Miklósa Erika operaénekesnő, Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója, Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar karigazgatója és Kocsis Zoltán világhírű zongoraművész, zeneszerző, aki tizenöt éve a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója.

A Nagy Sportágválasztó immár tízedik alkalommal segíti nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is abban, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb sportot. Idén már közel 90 sportágat lehet kipróbálni élsportolók, edzők instruálása mellett.

Kilátogat a rendezvényre többek között a többszörös világbajnok kenus Wichmann Tamás, a kenu kettesben olimpiai bajnok Pulai Imre, az olimpiai ezüstérmes egykori kajakos Géczi Erika, Cseh László világbajnok úszó. A programot Czene Attila nyitja meg pénteken.

Az öt éve útjára indított kezdeményezés évről évre egyre több érdeklődött vonz, a hétvégi rendezvényre a két nap alatt 15-20 ezer vendéget várnak. A fővárosból indult program a vidéki városokban is követőkre talált, így 2011-ben már 22 Budapesten kívüli helyszínen összesen több mint 115 ezer látogató próbálta ki magát a különböző sportágakban.

Az ingyenes és korhatár nélkül látogatható rendezvény részletei és pontos programja megtalálhatóak a www.sportagvalaszto.hu internetes oldalon.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása