Kultography

„Azt szereted igazán, akinek kitörlöd a seggét”

„Azt szereted igazán, akinek kitörlöd a seggét”

Kultography írása itt: - 2012-05-30 18:36

A sok sztárral megtűzdelt filmektől sokszor félünk, hiszen volt már számos negatív tapasztalatunk az ilyen alkotásokkal. Éppen ezért tartottunk a Várandósok – Az a bizonyos 9 hónaptól is, de szerencsére pozitívan csalódtunk. Csaknem két órányi remek szórakozásban lehet része annak, aki beül a gyermekvárásról szóló vígjátékra.

Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Elizabeth Banks, Chris Rock, Anna Kendrick, Matthew Morrison, Dennis Quaid – csak néhány név az „Az a 9 hónap” című könyv alapján készült műből. Az alkotás biztos, hogy mindenki rekeszizmait megdolgozza.

A film öt, a terhesség kihívásaival éppen szembenéző pár történet mutatja be. Öt teljesen különböző pár, más-más problémával a téma azonban közös: gyereket várnak, szeretnének. És, hogy kik a párok? Íme: A tévés fitness guru, Jules (Cameron Diaz) és a táncos show sztár, Evan (Matthew Morrison) celebek, alig három hónapja voltak együtt, amikor egy könnyű estéjük után nem sokkal kiderült: szülői örömök elé néznek. A bébimániás író és bolttulajdonos Wendy (Elizabeth Banks) miután nagy nehezen teherbe esik kénytelen megtapasztalni, milyen az, amikor a terhesség nem a legkellemesebb, amikor küzdenie kell a hormonjaival. Eközben Wendy férje, Gary saját apjával kénytelen rivalizálni, aki sokkal fiatalabb feleségével, Skylerrel vár ikreket. A fotográfus Holly (Jennifer Lopez) saját gyermeket nem tud szülni, így férjével az örökbefogadás mellett döntenek. Holly nagyon szeretné a gyermeket,  ám Alex nem teljesen biztos a dolgában, így pánikhangulatát lecsillapítandó, beáll egy pasiknak létrejött „segítő csoportba”, melyben az újdonsült apák osztják meg egymással kételyeiket, tapasztalataikat. Az ötödik páros pedig még szinte tinikből áll: Rosie (Anna Kendrick) és Marco (Chace Crawford) egyszeri randijának meglepő következménye lesz, és felmerül a kérdés: mi a teendő, ha az első randiból rögtön első gyerek is lesz?

Már Kirk Jones legutóbbi filmjét, a Mindenki megvan-t is nagyon kedveltük, de a rendező e munkájával is belopta magát a szívünkbe. Noha mindkét alkotás a humorra épít, két teljesen más stílusú filmet kapunk (mint, ahogy Jones korábbi munkái is különbözőek).

A várandósok – Az a bizonyos 9 hónap igazi ereszd el a hajam típusú móka és kacagás, remek poénokkal, amelyek közül egy-kettő nem csupán vicces, hanem igazi telitalálat, igazságtartalommal megtoldva. Néhol sikerült egy-két szentimentális, blőd jelenetnek becsúsznia, de ez sem ront a film élvezeti értékén.

Oscar-díjas alakításokat egyik színésztől sem kell várni, ez a mű ugyanis nem több mint egy könnyed, vicces kikapcsolódást nyújtó mozi. Nőknek és férfiaknak egyaránt javalott mű, mindkét nem képviselői remekül szórakozhatnak rajta. De csak azoknak ajánljuk, akik nem várnak sokat, mélyen szántó gondolatokat, mert ők csalódni fognak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása