Kultography

Ismét megszállják a Millenárist a finom étkek és italok

Ismét megszállják a Millenárist a finom étkek és italok

Kultography írása itt: - 2012-05-29 17:31

Éttermek, borászatok, pálinkafőzdék, sajtok, szalámik, mézek, kézműves sörök – és még sorolhatnánk, hogy mi vár majd azokra, akik kilátogatnak a június 7-i hétvégén a Millenárisra, ahol a közönség idén a kulináris élvezetek mellett kulturális programoknak is részese lehet.

Az idei rendezvényen több újdonsággal is várják az érdeklődőket: az egyik ilyen, hogy lesz több koncert is - a fellépők között lesz például Harcsa Veronika, a Kiscsillag és az !DelaDap is. Másik újdonság, hogy a legjobb borok mellett kézműves sörök is versenyre kelnek egymással: hogy melyik a legjobb, a vendégek döntik el.

Az esemény egyes napjain számos előadást tartanak majd, köztük például glutén- és laktózmentes fogásokról, lesz cukorkakészítési bemutató, megismerhetjük majd Tokaj borai mellett az ételeit is, a macaronkészítés fortélyaiba is beavatják a helyszínre látogatókat, valamint bemutatót tart majd Jean-Marc Notelet, a fűszerek specialistája is.

Az idei Gourmet komplex ízélményt igyekszik nyújtani úgy, hogy a kiváló éttermek fogásai mellé a legjobban illő borokat kínálja, hiszen eleve minden egyes étteremhez egy-egy borászatot társít, tehát az étel és ital harmóniáját a legilletéskesebb szakemberek ajánlásával élvezhetjük. A megújult fesztivál célja a gasztronómiai ismeretterjesztés mellett, hogy olyan élményeket, ízeket, benyomásokat adjon a kilátogatóknak, amellyel gazdagítani, színesíteni tudják majd a mindennapi falatozásaik során az étkezési szokásaikat.

Az eseményen jelen lesz például a Costes Étterem, a Pest-Buda Bistro, a Bock Bisztró, a Café Pierrot Étterem, a Kistücsök, az Arany Kaviár Étterem, a Spazio Caffé Manuel Bisztró, a Borkonyha, a szentendrei Rosinante Étterem, a székesfehérvári 67 Étterem, a veszprémi Chianti Étterem, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, a perbáli Walter Vendéglő, a győri La Mareda Étterem. A hétvége megédesítésére olyan cukrászdák vállalkoznak, mint a Gerbeaud, a Pataki, az Auguszt cukrászda, valamint a Lila körte Café és a soproni Harrer cukrászda.

A kisebbeket az Alma együttes és Bognár Szilvi gyermekműsora várja majd, de a korábban említettek mellett fellép még a Kerekes Band, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom band, illetve a Váczi Eszter Quartett is.

Az eseményre a jegy elővételben 2900 forintba kerül.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása