Kultography

Újra kiállítás a Margitszigeti Víztoronyban

Újra kiállítás a Margitszigeti Víztoronyban

Kultography írása itt: - 2012-04-28 13:46

Az ország legnagyobb és legöregebb műemlék víztornya a Margitsziget dús lombjai fölé emelkedő teraszáról 360 fokos körpanorámával mutatja meg Budapestet. Az új látványossággal szolgáló Víztorony a Margitszigeti Szabadtéri Színpad udvarán áll, május másodikán ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A különleges kiállításon 35 programozott projektor 4 különböző témában vetít nonstop képeket.  A közel egy órás kiállítási program során a látogatók Kovács Ferenc animált képeit követően Budapest legszebb épületeit láthatják, valamint a Víztorony és a Margitsziget épített és természeti örökségét Mervai Márk fotóművész munkáin, majd Jankovics Marcell Ének a csodaszarvasról és Az ember tragédiája című animációs filmjeit képekben.

A forró nyári estéken pedig mint koncerthelyszín is funkcionál majd a Víztorony. Udvarában egész nyáron át, minden szombaton jobbnál-jobb koncertekkel várják a jazz-rajongókat, Budai László Tango Time & Milonga estjeivel pedig a tánc szerelmeseit. A zenei fellépők között szerepel a Váczi Eszter Quartet, a Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint Duó, Tóth Vera és a tavaly már nagy sikert aratott Garami Funky Staff, valamint a Group’n’Swing.

A részben felújított műemlék az elkövetkező években további felújítást igényel, a végleges rekonstrukció, mely az egész épületet érintő átalakítással, funkcióbővítéssel jár, a következő évek tervei között szerepel.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása