Kultography

Öt Templom Fesztivál - ismerkedés egymással sör és virsli nélkül

Öt Templom Fesztivál - ismerkedés egymással sör és virsli nélkül

Kultography írása itt: - 2012-04-28 10:00

Sokan nem járnak templomba, de még kevesebben mennek megnézni más felekezetek imaházát. Most viszont templomajtók, parókia udvarok nyílnak meg és várják kitartó szeretettel hetedik éve közös vendégeiket, egy utcában, ahol öt felekezet egy-egy temploma áll. Öt gyülekezet és a fesztivált szervező Karzat Kultúrközpont Alapítvány várja művészettörténeti és helytörténeti előadásokra, konferenciára, zeneiskolai növendékhangversenyekre, koncertre, workshopokra, kiállításokra és színházi előadásokra az érdeklődőket.

A sort a másodjára szerveződő tematikus konferencia nyitja, amelyen Heidl György eszmetörténész meghívására neves vallástörténészek, eszmetörténészek adják egymásnak a pódiumot a fesztivál első két napján, az Evangélikus Szeretetház dísztermében. Az első nap estéjén a Le Tendre Amour spanyol régizene együttes koncertje a zsinagóga épületében magyarországi ősbemutatónak számít. Másnap a Pénzügyőr Zenekar a katolikus templomban, utána Ferenczi György és a Rackajam, Roby Lakatossal kiegészülve a református templomban koncertezik. Szombat este a Pusztaszó koncertje után Ripoff Raskolnikov lép a közönség elé a görög katolikus templomban. Vasárnap Tóth Emil főkántor és a Goldmark kórus közös koncertjével kezdődik és a Fekete Seretlek szlovén-cseh-szlovák-orosz együttes műsorával zárul az este. A fesztivál záróprogramja hétfőn, az evangélikus Öregtemplomban Wahorn András és Voces Aequales kórus közös koncertje, akik a fesztivál szervezőinek kérésére, először játszanak együtt.

Délutánonként a város zeneiskolásai adnak templomi koncerteket, Dimény Gábor építész tart városnéző sétákat. Workshopot tart a fesztivál alatt Wahorn András képzőművész, Czigány Tamás építész, valamint Mizsei Zoltán énekes, egyetemi adjunktus. Hétvégére várják a szervezők a prágai művészeti akadémia a DAMU nemzetközi színházi workshopjának diákcsapatát.

A fesztivál részletes programja hamarosan a www.karzat.hu oldalon olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása