Kultography

Egy eredeti Mini Myfairt nyerhetnek a VI. Oldtimer Expo látogatói

Egy eredeti Mini Myfairt nyerhetnek a VI. Oldtimer Expo látogatói

Kultography írása itt: - 2012-04-27 10:58

Idén már 200 darabosra duzzadt járműrepertoár várja a Hungexpóra látogatókat. A VI. Oldtimer Expo kiemelt témája lesz az autó- és motorsport hazai múltja. Rali-és pályaautók, gyorsasági- és crossmotorok, formaautók csillognak majd a standokon. Április 30-án, a rendezvény zárónapján egykori nagy nevekkel, versenyzőkkel, autó-és motorépítő mesterekkel lehet találkozni, akik anekdotáikkal, régi járműveikkel jönnek el és ragadják magukkal az érdeklődők fantáziáját. A Rusty Rodders az amerikai autó- és motorépítés hazai tanítványainak munkáival készül.

A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet is képviselteti magát a rendezvényen, így digitális formában ismerhet meg a nagyközönség több tucat régi filmet, amely több évtizeddel, némelyik egy évszázaddal visz vissza minket az időben, és bemutatja különböző korok közlekedéstechnikai vívmányait.

Igazi látványosságot jelent majd Erdős Csaba Stunt Show-ja! A világszínvonalú motoros produkciót Budapesten még soha nem mutatták be. A négyfős team a fizika és a fantázia határait átlépve mutatja be tudását a pavilon előtti betoncsíkon. A félórás műsort a szombati, vasárnapi és hétfői napon is végig lehet nézni - naponta kétszer, 12.30-kor és 16 órakor.

A szombati nap különlegessége az Oldtimer Sokadalom, amely már negyedik alkalommal mozgatja meg a veterán járművek büszke tulajdonosait. Reggel a biatorbágyi Premier Outlets-nél lesz a gyülekező, majd délután 2 óra után a pesti alsó rakpart Dráva utcai végénél egy ellenőrzőpont, a végcél pedig az Oldtimer Expo területe. Bárki, aki a pesti rakparton sétálgat, sok száz veterán verdát, motort csodálhat meg, akár menet közben is.

Valaki pedig egy Klasszikus Minivel mehet haza! Az utolsó napon a látogatók között sorsolják ki az 1989-es Mini Mayfairt. A nyeremény az utolsó csavarig felújított, makulátlan állapotú járgány, melyet egy szerencsés látogató hazavihet. Ezen kívül a nyertes a nyereményautóval együtt ingyenes részvételt nyer a Mini Világtalálkozóra, amely 1000-nél is több Mini részvételével zajlik Pünkösd hétvégéjén, Balatonfüreden.

[caption id="attachment_23862" align="aligncenter" width="600" caption="A Mini Myfair nyereményautó"][/caption]

A rendezvény egyébként család-és gyerekbarát, vagyis teljes nyugalommal lehet a legkisebbekkel is tervezni, rájuk is várnak különböző programok: lesz ingyenes ugrálóvár és trambulin és egy olyan stand is, ahol régi pedálos kisautók mutatkoznak be, ezek közül egyet-kettőt ki is próbálhatnak a méretben még odaillő „sofőrkék”. Ráadásul itt lesz a Verdákból jól ismert Hudson Doki is, amely nálunk egy 1951-es Hudson Hornet formájában mutatkozik be. Az időjárás is mellénk állt, nyáriasan kellemes időben tölthetik el a családok az időt a Hungexpón!

Közvetlenül a VI. Oldtimer Expo után, vagyis május 1-én rendezik meg az utóbbi évek egyik leghangulatosabb eseményét a Velodrom Millenáris ovál-pályáján. A korhű ruhában érkezők nem egészen fél áron vehetik a belépőt 1200 forintért. Érdemes jól körbe nézni a nagyszülők cuccai között, mert egy kalap vagy egy sál nem győzi meg a kapuőröket. 10 órakor kezdődnek a körök, a program megközelítőleg délután 3-ig tart majd. Sok, az Oldtimer Expón kiállított veterán ott lesz a majdnem elfelejtett bringapályán, hogy vidám, színes és benzingőzös légkörben körözzön a 45 fokos kanyarokban. Ausztriából, Svájcból, Romániából, Németországból és Szlovákiából is érkeznek résztvevők.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása