Kultography

Borsodba költözik a Hello Wood

Borsodba költözik a Hello Wood

Kultography írása itt: - 2012-04-27 11:45

A Hello Wood három éve indult a Csongrádi Művésztelepen, majd az alkotótáborban résztvevő, elsősorban építész-, designer- és képzőművész-hallgatók tavaly a Kapolcs melletti Csórompusztán alkottak nagy méretű fainstallációkat - idézte fel az előzményeket a Hello Wood csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a fesztivál igazgatója. A MOME line design műhelyt is vezető Bakos Maxim hozzátette, a Hello Wood során csapatokba szerveződő diákok egy-egy elismert szakember irányításával hozzák létre fából készült alkotásaikat, és tucatnyi workshopon is részt vehetnek, többek között a tájépítészet, az animáció, a tipográfia, az upcycling (értéknövelő újrahasznosítás) vagy a fenntartható tervezés témaköreiben.

A Hello Woodon való részvételre május 18-ig lehet pályázni, a nevezési feltételek a hellowood.eu honlapon találhatók meg - hívta fel a figyelmet a fesztiváligazgató. A kezdeményezéshez idén csatlakozik a Krétakör is, amely a helyi közösség legendáriumára, érdekes történeteire épülő performatív produkciót szeretne létrehozni.  Huszár András szervező beszámolója szerint a fesztivált július 15. és 21. között egy 9-14 éveseknek meghirdetett gyermektábor vezeti be: a Demo Wood során a gyerekekkel a környezettudatos, egészséges életmódot akarják megszerettetni, ehhez a dizájnt használva eszközül.

Bakos Maxim elmondta: a Hello Wood 2012-ben ismét jelen lesz a Sziget fesztiválon, majd ősszel a Design Héten is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása