Kultography

Cserhalmi György lesz a megújuló POSZT díszvendége

Cserhalmi György lesz a megújuló POSZT díszvendége

Kultography írása itt: - 2012-04-03 18:07

A keddi sajtótájékoztatón kiderült, hogy az idei díszvendég Cserhalmi György lesz. A június 7. és 16. között zajló mustra programjából Stenczer Béla, a POSZT ügyvezető igazgatója három, a Zsolnay Negyed Kodály Központjában megvalósuló programot emelt ki: a 18 év után újra színpadra lépő East együttes koncertjét, a L'art pour L'art 26 éves jubileumi estjét és Varnus Xavér fellépését, akinek vendége lesz a koncerten Bodrogi Gyula színművész. A három produkcióra keddtől kaphatók a jegyek.

A húsvét utáni héten a honlapon teszik közzé a pontos eseménynaptárt. A versenyprogramra - amelyben 14 produkció szerepel - április végén, az "off-programokra" május elején kezdik árulni a belépőket.

Márta István, a POSZT művészeti vezetője hozzátette: tárgyalnak arról is, hogy meghívják a Kodály Központba a Születtem Magyarországon című Cseh Tamás-Bereményi Géza estet is, amelyen fellépne a fesztivál díszvendége, Cserhalmi György is. Az új tulajdonostárs, a Magyar Teátrumi Társaság belépésével új ötletek, tartalmak jelennek meg a rendezvényen. A kiállítási program is bővül: a magyar díszlet- és jelmeztervezők aktívabban vesznek részt az eseményen. A Független Előadóművészeti Szövetség pedig POSZT Feszt elnevezéssel tartja meg eseménysorozatát a fesztivál keretében.

Forrás: MTI
A közszolgálati televíziók is a fesztivál mellé állnak: a Duna tévé Kultikon és az MTV Aranyfeszt című műsorát is várják a rendezvényen. A Kultikon című napi kulturális magazin május utolsó két hetében mutatja be a POSZT versenyprogramjának előadásait. A POSZT hagyományos elemeit is megtartják: a Kossuth téren könyvheti vásárt, irodalmi programokat rendeznek, a Jókai téren koncertek, bábszínház, kreatív műhelyek várják a közönséget. A Sétatér mint helyszín, még bizonytalan.

Pécs városa 75 millió forintot biztosított a fesztiválra, és az ígéret szerint ugyanilyen mértékű állami szerepvállalásra is számíthatnak. A POSZT-ot üzemeltető gazdasági társaságban a Magyar Színházi Társaság mellett tulajdonostárs lett a Magyar Teátrumi Társaság is. "Remélem, hogy ez előremutató abban a tekintetben, hogy a színházi kultúrát milyen módon tudjuk közösen értelmezni és értékként közvetíteni" - fogalmazott Nagy Csaba pécsi alpolgármester.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása