Bart Dániel, az esemény társszervezője elmondta: "A tavalyi budapesti fesztiválokon bebizonyosodott, hogy óriási az érdeklődés a magyar kézműves sör iránt, sörfőzőink ezért a fővároson kívül is megmutatják, mit tudnak."
Kifejtette, hogy a Főzdefeszten meggysörből, a Mátyiban készített első magyar kézműves búzasör barna és világos változatából is ihatnak majd az érdeklődők. Miskolc város hivatalos sörének a Kortynak Tokaji aszús hordóban érlelt változatát is megkóstolhatják. Cseh recept alapján főzött habzó nedű, valamint a bajor és sváb hagyományokat követő narancsos, bodzás világos és barna sörök is bemutatkoznak. Fótról, többek között elhozzák a narancsos-gyömbéres külenlegességet, de inni lehet majd a mexikói típusú, 55 százalékban kukoricából készült sörből is.
Bart Dániel megjegyezte, hogy a vidéki Főzdefeszteken arra törekszenek, hogy egyrészt megismertessék egy-egy várossal saját régiójának sörfőzését, másrészt megmutassák az ország legjobb nedűit, így Miskolcon is elsősorban a "hazai pályán" kiemelkedő borsodi sörfőzés mutatkozik majd be.
A Sörfesztiválhoz kapcsolódó kétnapos vásáron pedig egyedi, kézműves termékeket vehetnek meg az érdeklődők a hétvégén, Miskolcon.
Forrás: MTI
Kommentek