Kultography

Új ízekkel jubilál az Agárdi pálinkafőzde

Új ízekkel jubilál az Agárdi pálinkafőzde

Kultography írása itt: - 2012-03-11 08:00

Az Agárdi Pálinkafőzde 10 éves fennállása során 148 magyar és 90 külföldi díjjal a szakma legrangosabb elismeréseit nyerte el – köztük a párlatok és pálinkák nemzetközi versenyén, a Destillatán megkapta „Az év pálinkája”, „Az év főzdéje”, „Az év főzőmestere” és a „Nemzetgyőztes” díjakat, valamint számos arany- és ezüstérmet.

Az Agárdi közel negyven termékből álló kínálatának legnépszerűbb tagjai az indulástól kezdve a kajszi, a cigánymeggy és a körte.

Az eddigi közel negyven termékből álló Agárdi kollekció 2012-ben, a 10 éves évfordulón további 10 újdonsággal bővül – mind ízében, mind típusában. Ezek közül az első három az: az Agárdi Érlelt Kadarka törköly, az Érlelt Szomolyai Cseresznye, valamint a Miraculum Cseresznye pálinka, amelyek most tavasztól érhetőek el. A további újdongságokat egyelőre titokban tartják, bár a főzed vezetői azt ígérek: garantáltan meglepetéssel szolgálnak majd a minőségi italok fogyasztói számára. Olyan új típusú termékekről van szó, amelyek méltán kerülnek az Agárdi kínálatába, ilyen minőségben eddig hazai előállításban még nem voltak elérhetők. Ezek nyáron debütálnak majd. Az év végén egy új, önálló termék is megjelenik, ami limitált mennyiségben (néhány száz palack), exkluzív köntösben lesz kapható.

A vállalatnál az indulás évében  5 000 palack pálinkát készítettek és ez a szám évről-évre nőtt: 2008 óta már több mint 100 000 palack pálinka kerül ki az üstökből évente. 2010-ig minden évben nőtt az árbevételük is, és a gazdasági nehézségek ellenére 2011-ben tudták tartani az előző évi forgalmukat (322 millió forint); idén a tavalyihoz hasonlóra számítanak. Az évek folyamán az Agárdi értékesítése külföldön is elindult: ma már kapható Belgiumban, Németországban, Spanyolországban, Svájcban és Szlovákiában, prémium minőségű, magyar delikát termékeket forgalmazó üzletekben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása