Kultography

Felolvasással küzd a melegek jogaiért Clooney és Pitt

Felolvasással küzd a melegek jogaiért Clooney és Pitt

Kultography írása itt: - 2012-03-05 08:59

George Clooney-t nem érdekli, ha egyesek melegnek gondolják, sőt egyáltalán nem bántja őt, egyszerűen tesz rá – erről a The Advocate-nek nyilatkozott a szombat esti felolvasás kapcsán. Az Oscar-díjas színész elmondása szerint úgy érzi, az volt a helyes dolog, hogy elfogadja az est rendezőjének, Rob Reinernek a felkérését, hiszen fontosnak érzi, hogy foglalkozzanak a házassági esélyegyenlőség témájával. A színész reméli, hogy néhány év múlva már csupán vicc lesz az, hogy napjainkban e kérdésből ügyet csináltak. Clooney évek óta küzd az emberi jogokért, mint mondja, azzal, hogy a homoszexuálisokat engedik házasodni, nem  azt jelenti, hogy valami különleges jogot adnak nekik, csupán azt, hogy mindenkinek egyenlő jogokat biztosítanak. A melegházasságokat egyelőre továbbra is tiltják az Államokban, de az ügy tárgyalása még nem zárult le, jelenleg a Legfelsőbb Bíróság előtt van.

Dustin Lance Black a darabot a javaslatot megtámadó, és az azt alkotmányellenessé nyilvánító tárgyalás záróbeszédéből írta. A tilalmat az úgynevezett 8-as javaslatot követő népszavazás eredményeként hozták meg. Clooney-hoz többek között olyan sztárok csatlakoztak – köztük heteroszexuálisok és saját nemükhöz vonzódóak is –, mint az egyik legjobb barátja, Brad Pitt, Martin Sheen, Jamie Lee Curtis, Kevin Bacon, valamint a Glee-ből ismert Matthew Morrison és Chris Colfer.

George Clooney és Martin Sheen az eredményt megtámadó leszbikus pár ügyvédjét alakította, míg Brad Pitt az ügyet tárgyaló bírót keltette életre.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása