Kultography

ReRobot invázió a SZIN-en

ReRobot invázió a SZIN-en

Kultography írása itt: - 2012-03-02 10:00

Sokan gyűjtik a kacatokat, sokan pedig minden felhalmozódott lomot kidobálnak a tavaszi nagytakarítás során. Pedig nem a szeméthegy növekszik, ha ezeket kreatívan, viccesen újrahasznosítjuk: épüljön belőlük ReRobot.

Az előkészületeket, az alkatrészek összegyűjtését, bemutatását és ReRobotot-építés folyamatának pillanatait a fesztiválbelépőkért hajtó építőbrigádok a SZIN ReRobot Race blogon osztják meg egymással: ide kerülnek a készülő ReRobotok képei, az első robotlépések videós dokumentációi és a csapatok beszámolói.

Március 1-től május 31-ig épülnek a ReRobotok, amelyek lehetnek felhúzhatók, napelemesek, távirányítósak, műholdvezéreltek, a lényeg, hogy újrafelhasznált anyagokból, kiszuperált kütyükből, háztartási hulladékokból készüljenek, és működőképesek legyenek. Egy csapat akár több ReRobotot is építhet. A SZIN ReRobot Race zsűrije június elején pedig dönt arról, hogy melyik az a 20 csapat, aki a Szegedi Ifjúsági Napokon mérheti össze ReRobotjai tudását.

A legjobbnak ítélt ReRobotokat a csapatok augusztus végén, a Tisza-parton eresztik majd össze. A gépek két kategóriában, gyorsasági és ügyességi pályán versenyeznek majd a SZIN Zöldplaccon. A pályázat részletei a SZIN Facebook-oldalán olvashatók.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása