Kultography

Színházak éjszakája először Budapesten

Színházak éjszakája először Budapesten

Kultography írása itt: - 2012-03-01 14:30

A Múzeumok Éjszakájának mintájára Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat. A függöny korábban gördül fel a megszokottnál és egészen hajnalig a színházé a főszerep. Közben pedig arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban.

A fővárosi színházak közös eseményét Tarlós István főpolgármester nyitja meg március 31-én, 16 órakor a Városháza téren. A Színházak Éjszakája programsorozat egy művészi fotókból és színházi plakátokból álló kiállítással veszi kezdetét, amely egy hétig lesz látható a téren.

Rendhagyó, interaktív programok, kiállítások, eddig még sosem látott előadások, gyerekműsorok, koncertek, beszélgetések várnak mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy hagyományos színházi előadás. Ezen az estén rengeteg mindent kipróbálhat és megnézhet a közönség: a látogatók végigsétálhatnak egy csodás báblabirintuson a Bábszínházban, vagy meghallgathatják az Operett Színház társulatának éjszakai dalparádéját. Megtekinthetik legendás színészek jelmezeit és a Parasztdekameront a József Attila Színházban. Részt vehetnek A hős és a Csokoládékatona dalainak koncertjén, egy izgalmas peep-show-n a Katona József Színházban. Találkozhatnak a legkedvesebb mesehősükkel, vagy aranyhallá változhatnak a Kolibri Színházban. Beülhetnek a rendhagyó  Lélek Színpada estre, Müller Péterhez vagy a fiatal tehetségek musicalelőadására a Madách Színházba. Zenés kávéházi esten vehetnek részt a társulattal, és szellemvasutazhatnak az Örkény Színházban. Megnézhetik a Retró Lehetetlent és táncolhatnak a Vodku koncertjén a Radnóti Színházban. Részt vehetnek a Dobridan koncertjén a Thália Színházban és Színházi kabarén a Mikroszkóp Színpadon. Megtekinthetnek egy különleges előadást, az Álomfejtés című darabot az Új Színházban. Meghallgathatják a Monokli című előadás színészeinek beszélgetését Molnár Ferencről és megtáncoltathatják kedvenc színészeiket a Vígszínházban.

A kulturális programban részt vesz a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Madách Színház, a Mikroszkóp Színpad, az Örkény István Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Szabadtér Színház, a Thália Színház,  az Új Színház, valamint a Vígszínház.

A programok március 31-én, szombaton kezdődnek, és egészen másnap, április elsején hajnalig tartanak. A közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathat a főváros tizenhárom színházának bármelyikébe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása