Kultography

Modern kiállítóhellyé válik a MűvészetMalom

Modern kiállítóhellyé válik a MűvészetMalom

Kultography írása itt: - 2012-02-27 14:10

„A régóta működő, sikeres megyei múzeumigazgatóság a maga szakembereivel, infrastruktúrájával és pályázati potenciáljával biztos hátteret tud nyújtani a kiemelkedő szintű működéshez, és a megállapodás előnyeit a képviselő-testület is elismerte, amikor egyhangúlag döntött a MűvészetMalom vagyonkezelésbe adásáról” - fogalmazott Kálnoki-Gyöngyössy Márton.

"Természetesen a város érdekeire is figyelemmel kell lenni, és joggal várják el tőlünk a szentendreiség megjelenítését, azoknak az értékeknek a felvonultatását, amelyet Szentendre a 20. és a 21. század magyar képző- és iparművészetében jelent" - hangoztatta. A közös munka részeként a Malomban folytatja tevékenységét a PMMI által működtetett Szentendrei Grafikai Műhely, amely most is a kortárs művészet fontos centruma.

Az igazgató a MűvészetMalom jövőbeli szerepéről szólva úgy fogalmazott: a cél, hogy minél befogadóbbá tegyék a képzőművészeti kiállítások tekintetében, ugyanakkor nagyon szigorúan törekednek a színvonal és a minőség megőrzésére.

Az új szárnnyal gazdagodott és 21. századi kiállítóhellyé vált MűvészetMalom a korábbi 700 négyzetméterről 900 négyzetméteresre bővült. Az intézményben természetesen megtalálhatók azok a "részlegek" is, amelyek egy korszerű múzeumnak ma már elengedhetetlen "kellékei", így lesz műtárgybolt, és lesznek agorák, találkozóhelyek is, amelyek lehetővé teszik, hogy a látogatók számára egy kiállítás valóban élő, organikus legyen. A tetőrészben kialakított kávézó ugyanolyan fontos része a kiállítóhelynek, mint a megszépült belső udvar, amely széles bejáratával teremt közvetlen kapcsolatot a várossal.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása