Kultography

Cseh táncosok a Budapest Táncfesztiválon

Cseh táncosok a Budapest Táncfesztiválon

Kultography írása itt: - 2012-02-21 13:00

A 2012-es Budapest Táncfesztivál ezúttal is két helyszínen, a budai Várban található teátrumban és Művészetek Palotája Fesztiválszínházában zajlik majd. A fesztiválon - akárcsak tavaly - a magyar alkotók mellett külföldi vendégek is bemutatkoznak.

Ez alkalommal az egyik vendég a cseh South Bohemian Ballet lesz, akik a Ballet Prague Juniorral közös estjüket hozzák el Budapestre Függöny Fel - Un Ballo - Bolero címmel. A műsorban a két együttes repertoárjának keresztmetszetét láthatják a nézők a társulatok magasan képzett, kiemelkedő képességű fiatal táncművészeinek előadásában. Az esten szereplő darabok koreográfusai között van Jirí Kylián, Vlasta Schneiderová, Egerházi Attila és Samuel Delvaux is.

Frenák Pál Társulata a Frisson című előadással érkezik a fesztiválra, míg a Bozsik Yvette Társulat legújabb darabjával szerepel a programban. Az ezeregyéjszaka virágai című produkció premierje március 24-én lesz a Nemzeti Táncszínházban.

A Budapest Táncfesztivál hagyományosan a tánc világnapja tiszteletére rendezett gálával zárul. Az eseményen a szokásokhoz híven táncolnak az elmúlt év díjazott művészei. A gála fellépője a Győri Balett, a Közép-Európa Táncszínház, a Pécsi Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Frenák Pál Társulat, a Magyar Táncművészeti Főiskola és a pozsonyi Ifjú Szívek Táncszínház. Az előadást Mihályi Gábor rendezi. Az eseményen kiosztják a Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai elismeréseit, díjazzák többek között az évad legjobb női és férfi táncosát, valamint alkotóját.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása