Az épületet, amely több mint száz éve épült, szerkezetileg megerősítették, új tetőt kapott, vadonatúj konyhát építettek benne, új előkészítőkkel, hűtőkamrákkal, gazdasági bejáróval, személyzeti öltözővel, szociális helyiségekkel gazdagodott. A régi fedett (boxos) kerthelyiségrészt beépítették, ahol így egy egész évben használható télikert, borkóstoló tér jött létre. Ez egy éttermi recepcióval kapcsolódik a régi teremhez, ahol a felújítás hatásai - a ragyogó belsőépítészeti stílusnak köszönhetően - még inkább érződnek. És hogy milyen lett a stílusa? A régi somogyi kúriák étkezőinek hangulatát idézve, egy nagyon világos, letisztult, polgári éttermi atmoszférát nyújtó design valósult meg. A bútorzat nagyon szellős, kényelmes, nyoma sincs a korábbi zsúfoltságnak, a letargikus sötét színeknek, kényelmetlen bokszoknak. Az étteremhez kapcsolódik egy zárt kerékpártároló helyiség is bicikliszereldével. Így akik több napos kerékpártúrájuk közben megállóhelyként tervezik meglátogatni a Kistücsök éttermet, nem csalódnak.
A tervezést Nikl Péter siófoki tervező, a belsőépítészetet Somogyi Gábor budapesti belsőépítész valósította meg.
[caption id="attachment_18172" align="aligncenter" width="670" caption="A felújítás, az étterembelső és az ételek képgalériáját éred el, ha ide kattintasz!"][/caption]
A jövőbeni tervekről az étteremvezető-tulajdonost, Csapody Balázst kérdeztük: "Szeretnénk aktívan bekapcsolódni a balatoni kerékpáros, bor-, és gasztronómiai turizmusba, amihez megfelelő hátteret adnak fejlesztéseink. Miért lett ilyen? Véleményem szerint ma így kell egy polgári vendéglőnek kinéznie! Alaposan át lett gondolva minden építészetileg, használhatóság szempontjából. Ebbe a felújításba az elmúlt húsz évem itteni tapasztalata bele lett gyúrva! A célcsoport természetesen nem változik, továbbra is a helyi állandó lakosság, az itteni nyaralótulajdonosok és a minket gyakran látogató törzsvendégeinket várjuk! Nekik szeretnénk még méltóbb környezetet adni!"
A Kistücsök étlapja is folyamatosan változik, aki már ismeri a helyet, az tudja, hogy itt mindig szezonálisan és regionálisan főznek, ezért az évszakok változása is jól megmutatkozik a kínálaton, mindig más és más ajánlatokat találni a menüben, még akkor is, ha valaki csak a nyári időszakban jut el az étterembe.
A nyitásra Olaszországból a Kistücsök Michelin-csillagos partneréttermének, a LaSubida étteremnek a séfje érkezett vendégszereplésre. A Kistücsök egyébként tartja a már jól összeszokott, színvonalas csapatot, Jahni László séf vezetésével.
[gallery link="file"]
Kommentek