Ahogy Gombóc Artúr mondta: „a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét...” és persze a likőröst, az édest, a tejcsokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon – aki kicsit is hasonlóképpen van ezzel, annak mindenképpen ott a helye jövő hét végén a Budai Várban.
Mi biztosan ellátogatunk majd a Harrer Csokoládéműhely standjához, akiknek az üzeme Sopronban található. Természetesen nem hagyhatjuk majd ki a chocoMe-t sem: a márka 2010-ben azzal a céllal jött létre, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Ennek megfelelően mindenki maga döntheti el, hogy milyen csokit szeretne. A vállalkozás számtalan egyedi igény szerint létrehozható csokoládévariációt kínál, amelyet a vásárlók az interneten tudnak megtervezni. Három különböző csokoládéalapra 80 feltét közül választhatnak. Megkóstoljuk majd egyik kedvenc fagyizónk, a Fragola termékeit is, de a Pataki Cukrászdát sem hagyjuk ki. Kíváncsiak vagyunk Magyarország egyetlen kóser cukrászdájának, a Fröhlich-nek a kínálatára is, akárcsak a Bakos Marcipánra, de az Aranyszarvas szarvasgombával készült édességeire is.
A programban a számos kiállító bemutatkozása mellett lesz bonbonkészítés, csokoládé-bor kurzus, megtekinthetjük a Csokoládé Múzeum kiállítását, esténként pedig különböző koncertek színesítik majd a programot.
A szervezők meghívására Budapestre érkezik a BBC Good Food Magazin volt szerkesztője, Sarah Jane Evans is, aki amellett, hogy Master of Wine címmel rendelkezik, a brit Academy of Chocolate egyik alapítója is. Így a csokoládékészítés elhívatott szakértőjeként előadást tart a csokoládékóstolás mikéntjéről, valamint a csokoládékészítés folyamatairól és különböző aspektusairól. A rendezvényen bemutatják Csomagolatlan csokoládé (Unwrapped Chocolate) című könyvét is.
Kommentek