Kultography

Borra bort

Borra bort

Kultography írása itt: - 2011-09-10 09:59

Ha egy filmből folytatás készül, és mondjuk már a harmadik, negyedik, sokadik rész, az általában rosszul sül el. Nem ülnek a poénok, lapos a forgatókönyv, elfáradnak a karakterek. Ha pedig megnézzük ezeket, a végén jó eséllyel marad rossz a szánk íze. Szerencsére a Borfesztivállal nem ez a helyzet, pedig az idei már a 20. Vagyis jövőre már a tengerentúlon is nagykorúnak számítana. De nem is ez a lényeg, hanem inkább az, hogy az elmúlt két nap tapasztalata alapján azt mondhatjuk: a rendezvény népszerűbb, mint valaha. Pedig válság van ugye, meg recesszió, meg bedőlő frankhitelek. Ennek ellenére, vagy talán épp ezért úgy tűnik, erre az öt napra ezt most kollektíven szeretnénk kitörölni – de legalábbis "on hold"-ra rakni – a fejünkben.

Erre pedig a borozás, a beszélgetés – a "multi-tasking"-ban erőseknek esetleg közben még a koncertek megtekintése is – nagyon jó gyógyír. A Várban pedig erre most egészen jó lehetőség nyílik. Tényleg. Ha például a Sikló felőli bejáratnál messziről is egyből kiszúrható Zwack Borkereskedés standját választjuk, olyan klassz dolgok közül válogathatunk, mint a csopaki Tamás pince, a tokaji Dobogó pincészet vagy például a Kislaki Bormanufaktúra, azaz Légli Géza borai. Szóval csupa príma, kézműves bor, szerethető és belefeledkezős mind.

Aki persze a nagy nevekre kíváncsi – Villányból, Egerből, Szekszárdról – az is megtalálja a számítását, de arra azért számítsatok, hogy egy-egy pultnál jó pár percig várakozhattok, mire bor kerül a pohárba. ...és nem azért, mert a borászok és a hoszteszek lassúak lennének. Nem: egyszerűen sokan vagyunk, na!

Ha pedig már iszunk, együnk is – elvégre ez a két dolog kéz a kézben jár. Ételfelhozatalból is van választék bőven, a klasszikus fesztiváli felhozatal a legerősebb vonal itt is, de azért vannak különlegességek, illetve üdítő színfoltok is. Erről viszont többet most nem is árulunk el, hogy Ti magatok is felfedezhessétek. Mindössze annyit mondunk, az oroszlános kapu környékén keressétek a 138-as standot…

Jó és kulturált borozást, fejfájásmentes ébredést mindenkinek – úgyhogy igyatok sok vizet is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása