Kultography

Pörköltek versenye: SzeptEmber Feszt a Népligetben

Pörköltek versenye: SzeptEmber Feszt a Népligetben

Kultography írása itt: - 2011-08-29 16:50

A szervezők ígéretéhez híven lesz hal, vad s mi szem szájnak ingere - a Pörköltek Terén 30 féle pörköltet kóstolhatnak meg, melyeket neves éttermek mesterszakácsai készítenek el. A desszertről sem lehet lemondani, mivel a Rétesvonatban folyamatosan sülnek a helyszínen húzott tésztából, frissen készített rétesek. A kínálatban szereplő 35-féle rétes között megtalálható a hagyományos túrós, meggyes rétesektől egészen a puliszkás-gyümölcsös, káposztás-szarvasgombás különlegességekig szinte minden. És ezzel még nem ér véget az ínyenceknek szóló ajánlat. A koktélbárban a SzeptEmber Feszt hivatalos koktélját ihatják, Bor- és Sajtkörút mind a 10 állomását is meglátogathatják vagy éppen a Magyar Grillbajnokság versenyzőitől gyűjthetnek tapasztalatokat.

A zenei kínálat is igen nívós lesz: 5 színpadon váltják egymást a zenekarok a pop, rock és jazz világából. Idén először a SzepEmber Feszt kereté belül rendezik a III. Magyar Jazz Napját, ahol a magyar jazzélet kiválóságai lépnek fel. A szombati koncert sztárvendége Billy Cobham amerikai jazzdobos és a Morgan Workshop lesz.

[caption id="attachment_9612" align="aligncenter" width="650" caption="Fotó: Bányász Péter"][/caption]

Akik gyerekekkel jönnek ki a Népligetbe, azok sem fognak unatkozni. A Gyerekbirodalomban mesejáték, játszóház, kézműves foglalkozások, vidámpark, állatsimogató, pónilovaglás várja a kicsiket. A babaetető és pelenkázó sátor pedig elősegíti a kényelmesebb időtöltést a kisgyermekes családok számára.

Egy-egy koncert vagy kóstoló között érdemes lesz megnézni az Amerikai- és Tuning Autók Találkozóját, ahol a több száz autó között igazi ritkaságokat is lehet majd látni. De lesznek kézműves bemutatók és vásár, Egészség liget, íjászat és rengeteg más érdekes látnivaló.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása