Kultography

Elhunyt Petrovics Emil kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző

Elhunyt Petrovics Emil kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző

Kultography írása itt: - 2011-06-30 23:39

Petrovics Emil temetéséről később intézkednek.

A 2011-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon még jelen volt Shakespeare-daloskönyv című, hat dalból álló páratlanul költői ciklusának ősbemutatóján. A Tekintet című folyóirat idei első számában tanulmányt publikált A zeneművészet apokaliptikus időszaka címmel, amelynek záró mondatában még az üzente: "Alakítsátok meg a Zeneszerető Zeneszerzők Asztaltársaságát!" Nyolcvanadik születésnapjának tiszteletére a Magyar Állami Operaház 2010-ben felújította C,est la guerre című egyfelvonásos zenedrámáját.

Zeneszerzői munkásságáért 1966-ban és 2006-ban megkapta a Kossuth-díjat, két alkalommal ismerték el Erkel-díjjal (1960, 1963), érdemes művész (1975) és kiváló művész (1982), tagja a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiának. A Hazám-díj és a Bartók Béla-Pásztory Ditta-díj kitüntetettje, 2005-ben életművéért a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozták neki

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása