Kultography

2000 éves könyv először magyarul

2000 éves könyv először magyarul

Kultography írása itt: - 2011-04-18 08:48

A több, mint 2000 éves mű jelentősége a nyugati orvostudomány alapjainak számító Corpus Hippocraticumhoz, a Hippokratészi gyűjteményhez hasonlítható, magyarul azonban először olvashatja a nagyközönség. A Sárga Császár belső könyvei – Egyszerű kérdések (Huang Di Neijing – Su wen) címet viselő kötet jelentőségét az a forradalmi szemléletbeli és világnézeti paradigmaváltás adja, hogy a kínai kultúrkörben korábban létezett és széles körben elterjedt animisztikus és samanisztikus betegségmagyarázatokra adtak új, alternatív magyarázatot.

A 81 fejezetből álló műben kaptak először rendszert a betegségek hátterében álló racionális tényezők: az életmód, az étrend, az időjárás, a pszichés és mentális adottságok és az életkor. A hagyományos kínai világnézet az emberi lények biológiai létezéséért és egészségi állapotáért felelős jellemző erőinek és rendező elveinek (Tao, Yin-Yang, Qi, az öt elem) ma is ismert struktúrája szintén e könyvben jelenik meg először. A mű olyan, korábban ismeretlen módszereket kínál, amelyek révén az erők egyensúlyi állapota ismét létrehozható és a betegségek megelőzhetők, illetve gyógyíthatóak.

Ez a kötet nem hiányozhat olyan szakemberek könyvtárából, mint a természetgyógyászok, akupunktőrök, de rendkívül hasznos és értékes olvasmánya lehet a természetgyógyászat civil elkötelezettjeinek, az egészségmegőrzés és gyógyítás alternatív módjai iránt érdeklődőknek éppen úgy, mint a kínai filozófia szerelmeseinek.

A kötet közvetlenül a kiadótól vásárolható meg 5200 forintos áron.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása