Kultography

Björk kedvenc együttese Magyarországon

Björk kedvenc együttese Magyarországon

Kultography írása itt: - 2011-04-14 20:19

A 2006-ban alakult Wildbirds & Peacedrumsnak tulajdonképpen nem is kellett „megalakulnia” - a duót ugyanis egy házaspár alkotja, akik ráadásul zeneszerzést is együtt tanultak Göteborgban. Magáért a zenéért elsősorban a dobos és technikai megfejtő, Andreas Werliin felel, míg felesége, Mariam lenyűgöző hangját adja a nagy egészhez. A W&P zenéje egyfajta kísérleti avant-pop, amelyben magával ragadó elegyet alkot az alapul szolgáló dobok, ritmusok sokfélesége, az elektronikus effekt-játékok, mindenekelőtt az énekhang visszhangos, „többszólamúsított”, kórusszerű manipulációja, illetve az a capella-szerű éneklés.

Singas, azaz szénsavmentes project. Jazz, break’n'bossa, acid jazz, swing, trip-hop, folk és egyéb stílusok, hatások és elemek ötvözete hallható szénsavmentes felfogásban. Az alapítók (Kores és Zozo) 2005-ben kezdték el a buborékmentesítést, azóta a műsor csak még izgalmasabb lett. A zenekar számai az easy listening válogatáslemezek kedvelt darabjai, legutóbb például a neves Café del Mar sorozat 13. lemezén szerepeltek.

Az elnökség alkalmából nagylélegzetű koncertsorozat indult az A38 Hajón: a Polyphony néven futó sorozat Magyarország EU-elnökségét harangozza be és népszerűsíti. A sorozat alcíme: Unity, Diversity, Music (Polifónia – Egység, sokféleség, zene) a lehető legpontosabban írja le célját. Az egy éven keresztül zajló, 50 duplakoncertből álló sorozat egyes alkalmain egy-egy magyar és külföldi előadó lép fel – a külföldiek az Európai Unió országait képviselik. Polyphony, polifónia, avagy többszólamúság: a sorozat üzenete egyértelmű – be- és megmutatni Európa gazdag zenei kultúráját, sokszínűségét, azt a villódzó gazdagságot, amitől e kontinens az, ami.

A koncertekről az A38 Hajó felvételt készít, amely hamarosan a televízióban lesz látható. A sorozatot a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, illetve a Hungarofest támogatja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása