Kultography

Magashegyi és Ping Ping az A38-on

Magashegyi és Ping Ping az A38-on

Kultography írása itt: - 2011-04-08 09:05

A Magashegyi Underground gyökerei valahol a Kaukázus környékén találhatók: az alapítók és a jelenlegi tagság nagy része is az azóta megszűnt zenekart erősítette. A Megasztárban feltűnt énekesnővel, Bocskor Bíborkával kiegészülve az együttes valósággal letarolta a 2007-es év magyar slágerpiacát: a Szeplős váll, Gróf Balázs animációs videoklipjével megtámogatva az MR2-Petőfi jóvoltából elsöprő siker lett. Azóta megjelent jó pár kislemez, a zenekarhoz csatlakozott Tariska Szabolcs az Amorf Ördögökből, tavaly ősszel pedig már az első nagylemezt mutatták be az A38 Hajón. Az Ezer erdő album okos, elegáns, rafinált popszámok gyűjteménye, amelyben eklektikus, ugyanakkor harmonikus egységbe olvad a finom elektronika, a Magashegyire jellemző sanzonos világ, néhol egzotikus népi hangszerekkel cizellálva - olvasható az A38 sajtóközleményében.

A Ping Ping finom, barátságos elektropopja két különleges egyéniség találkozásából született. A recept egyszerű, és az angolszász popzenében jól bevált modellt követi – kell egy remek dalszerző, aki egyben
rafinált stúdiómágus és zenész, tekintélyes tapasztalattal rendelkező megfejtő: esetünkben ő lenne Hubert Mauracher, aki korábbi zenekarának élén már komoly sikereket aratott hazájában. És persze kell egy bűbájos, egyedi hangú énekesnő, aki nem csupán ihletett előadó, de igencsak jól mutat a színpadon: ő lenne a hamvasan fiatal Loretta Who.

Az előadás 2011. április 16-án, pénteken, 19:30-kor kezdődik és aki szívesen megnézné, meghallgatná őket, itt tájékozódhat a részletekről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása