Kultography

Janis Joplin és Jim Morrison Debrecenben

Janis Joplin és Jim Morrison Debrecenben

Kultography írása itt: - 2011-03-31 20:17

Április 5-én 18 órától a DMK Pódiumtermében az Arts in America programsorozat soron következő előadása a XX. századi amerikai irodalom és zene áttekintésével kezdődik, majd a klasszikus gyökerektől a jazzen és a filmzenéken át a zenei fúziókig, különös tekintettel az 1960-as évekre. A beat korszak lesz azonban az est fő témája. Ebben az évtizedben kezdődött a „szórakoztató, populáris" zene és a „magas kultúra" összeolvadása, ami új stílust hozott létre. Az előadást átszövik Doors, Janis Joplin és Gershwin dalok, valamint Jim Morrison költészete és Jack Kerouac művei is.

Az előadók: Sinha Róbert, gitárművész (Holland Királyi Zeneakadémia) és Szabó T. Anna, költőnő, közreműködik Garda Zsuzsa, Janis Joplin Emlékzenekar. A belépés a rendezvényre ingyenes.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása