Kultography

A New York-i Metropolitan szopránja az Operaházban

A New York-i Metropolitan szopránja az Operaházban

Kultography írása itt: - 2011-03-31 10:41

A világhírű szopránt túlzás nélkül nevezhetjük minden idők egyik legnagyobb és legünnepeltebb operacsillagának. A pályán eddig eltöltött huszonöt éve során több mint kétszázszor énekelt a New York-i Metropolitan színpadán. Fellépett Barack Obama elnöki beiktatásának ünnepén, énekelt Károly walesi hercegnek a Buckingham Palotában, valamint Vaclav Havel cseh elnök meghívására a bársonyos forradalom 20. évfordulójára rendezett ünnepségen.

A háromszoros Grammy-díjas Fleming zenetanár szülők gyermekeként, a New York állambeli Rochesterben nőtt fel. Énekesi diplomáját a világhírű Juilliardon szerezte. A MET-ben 1991-ben debütált, ahol azóta többek között olyan szerepekben aratott sikert, mint Almaviva grófné (Mozart: Figaro házassága), Violetta (Verdi: Traviata), 2011 februárjában és márciusában pedig Armida (Rossini).

Budapesti önálló estjén Richard Strauss, Massenet, Dvořák, Lehár, Puccini, Leoncavallo és Zandonai műveiből csendülnek fel dalok és áriák a Magyar Állami Operaházban.

Renée Fleming estjét Kristjan Järvi, észt születésű, amerikai karmester dirigálja.

A nagyszabású koncert előtt és után, összesen hat operaelőadással várja közönségét a Májusünnep. Műsoron az operaműfaj két legnépszerűbb szerzője, Verdi és Puccini darabjai. Az Otello, a Manon Lescaut és a Rigoletto főszerepeiben további nemzetközi sztárok lépnek színpadra a pesti Operában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása